A b tervhez kapcsolódó időszakos tünetek

Áttekintés

Azok a nők, akiknek nem védett szexük van, korlátozhatják a terhességük kockázatát a B-tervben szereplő sürgősségi fogamzásgátló módszerrel. Ez a túlérzékeny gyógyszer a szintetikus hormon levonorgestrelt tartalmazza, amely megakadályozza a terhességet a tojás felszabadításának és a nők megtermékenyítésének megzavarásával. A B tervet a védelem nélküli közösüléstől számított 72 órán belül kell a leghatékonyabban venni. A nőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a B-terv a következő menstruációs ciklus során tüneteket vagy változásokat okozhat.

Késleltetett időszak

A B-terv kezelése a nők menstruációs periódusának késleltetett megjelenését eredményezheti. Valójában a B-tervet alkalmazó nők körülbelül 5 százaléka a klinikai vizsgálatok során legalább egy héttel késedelmet szenvedett a Duramed Pharmaceuticals cégtől, amely a sürgősségi fogamzásgátló módszert forgalmazza. Miközben a késleltetett időszak általában nem okoz orvosi szövődményeket, a B terv mellékhatása a terhesség jele is lehet. Azoknál a nőknél, akiknek az időtartamuk meghaladja a heti egy hetet, orvosnak kell értékelnie.

Menstruációs pattanás

A B programot használó nők menstruációs pikkelyüket a következő menstruációs időszakban tapasztalhatják. Ez azt jelenti, hogy szokatlanul könnyű vagy időszakos vérzést tapasztalhat, amely nem hasonlít a normális menstruációs áramlásra. Másrészről, a menstruációs pikkelyezés más gyógyászati ​​problémák, például a terhesség kérdése lehet. Azok a nők, akik a B-szedés után tapasztalják a pecsételést, további útmutatásért forduljanak orvoshoz.

Nehéz időszak

A Duramed Pharmaceuticals szerint klinikai vizsgálatok során a B terv szerint kezelt nők több mint 30% -ánál jelentettek szokatlanul súlyos menstruációs vérzést. Azok a nők, akik a B szedése után nehéz időszakot alakítanak ki, szintén kellemetlen puffadást, menstruációs görcsöt vagy fejfájást tapasztalhatnak. Az érintett nőknek gyakrabban kell cserélniük a menstruációs tampont vagy a tampont egész nap. Ezen túlmenően a súlyos vérnyomás emelkedése egy kis időszak alatt némileg megnövelheti a nő vérszegénységét. Az anémia akkor fordul elő, ha a test abnormálisan alacsony vörösvérsejtszintje van, és a fáradtság, szédülés vagy fejfájás tüneteit okozhatja. Ha egy nehéz periódus fennmarad egy vagy két menstruációs ciklusnál hosszabb ideig, érdemes lehet vérszegénységet értékelni.