A gonorrhoea mellékhatásai

A gonorrhea olyan bakteriális fertőzés, amely a férfiak és nők húgycsövére, végbélre és torokban hat. A Mayo Clinic azt mondja, hogy a gonorrhea is hatással lehet a méhnyakra. Gyakran terjed a szexuális érintkezés, vagy egy csecsemő születéskor fertőzött anyától. A gonorrhea megelőzhető a szexszel vagy óvszer használatával. A gonorrhoea mellékhatásai a férfiak és a nők között változhatnak.

Az Amerikai Szociális Egészségügyi Szövetség (ASHAS) az ASHASTD.org-on rámutat arra, hogy a férfiak rendszerint 2-5 napon belül tüneteket mutatnak a baktériumok megkötése után, de akár 30 napig is eltarthat. A gonorrhea, amely fertőzte a nemi szerveket az emberben, fájdalmat okozhat vizelés közben, a gégefájdalomtól a pénisz tetejétől, fájdalomtól vagy duzzadástól az egyik herékben, Ha a gonorrhoea kezeletlenül vezethet, akkor a férfiaknál a meddőség vezethet. A Mayo Klinika azt jelzi, hogy ez a herékben található gyulladás eredménye, ahol a spermiumcsatornák találhatók.

Az ASHASTD.org rámutat, hogy a nők nem mutatnak olyan tüneteket, mint a férfiak. Rámutatnak arra, hogy a nők gyakran tévednek tüneteikkel hólyagfertőzés vagy más hüvelyi fertőzés miatt. A tünetek a fertőzés után 10 napon belül jelentkezhetnek, ha egyáltalán megjelennek. Ha a gonorrhoea a méhnyakon vagy a húgycsőben hat a nőknél, a mellékhatások hasonlóak a férfiak tüneteihez. A Mayo Clinic a mellékhatásokat a hüvelyi kibocsátás, a vizelés során fellépő fájdalom, a periódusok közötti hüvelyi vérzés, a hüvelyi elváltozás közösülés, hasi fájdalom és / vagy kismedencei fájdalom fokozódása, a nők esetében pedig a meddőségben szenved, ha a gonorrhoeát nem kezelik. A baktérium elterjedhet a méhbe és a fallopian csövekbe, ami kismedencei gyulladásos betegséget (PID) okozhat. A Mayo Klinika elmagyarázza, hogy a PID a fallopian csövek hegesedéséhez vezethet, ami terhességi szövődményekhez és meddőséghez vezethet. A PID továbbá hasi fájdalmat, hátfájást, menstruációs időszak szabálytalanságokat, szexuális fájdalmat és kellemetlen szagú hüvelyváladékot okoz.

A gonorrhea hatással lehet a végbélre. Ez mind anális szexszel, mind testnedvekkel érintkezhet a hüvelyi vagy orális szexből. A Mayo Clinic rámutat arra, hogy a tünetek közé tartozik az anus viszketése, a végbélnyílás, a vértelen vörösvérsejtek foltjai, és / vagy a székletürítés, míg a csecsemők és a felnőttek gonorrhoea fertőzést tapasztalhatnak . A fertőzés jelei közé tartozik a szemfájdalom, a mirigyszerű szemkeringés és a fényérzékenység. A torok gonorrhea mellékhatásai közé tartozik a torokfájás és / vagy duzzadt mirigyek a nyakban.

Minden olyan személy, aki gonorrhoeát szenved, és nem keres megfelelő bánásmódot, komplikációkat tapasztalhat. A Mayo Klinika szerint a bakteriális fertőzés terjedhet a test más részeire, beleértve az ízületeket is. Ez lázot, bőrkiütést, bőrkiütéseket, ízületi fájdalmat, duzzanatot és merevséget okozhat. A Mayo Clinic azt is mondja, hogy a gonorrhea miatt az egyének jobban fogékonyak a humán immunhiányos vírussal (HIV) szembeni fertőzésre. A csecsemők, akik a születés előtti gonorrhoeát szedik, szenvedhetnek a vakságtól, a fejbőrön és egyéb fertőzéseken.

Áttekintés

Férfi mellékhatások

Női mellékhatások

Egyéb mellékhatások

Egyéb szövődmények