A harcos étrend eredményei

Áttekintés

A Warrior Diet valószínűleg egészen más, mint bármely más diéta, amit tapasztalt. Ez az ételterv felhasználható a zsír veszteségére, valamint az izomlazításra, és nem jelenti azt, hogy kalóriát számít vagy rendkívül korlátozó élelmiszer-listát alkalmaz. Ráadásul a Warrior Diet nem igényel kicsi, gyakori ételeket – valójában elriasztja ezt a gyakorlatot. A Warrior Diet azt javasolja, hogy vegyen részt egy “alázatos fázisban” a nap nagy részében, amelyet este “túlfűtött fázis” követ. A Warrior Diet hivatalos honlapja szerint egy ilyen ütemterv ösztönzi az optimális hormonális környezetet és javítja az energiatermelést és a zsírégetést.

Javított fehérje felszívódása

Diétázáskor gyakran hangsúlyozzák a fehérjefogyasztást, mivel a szénhidrát és a zsírbevitel gyakran visszafogott. Azonban sok fehérjeforrás, például a hús költséges lehet, és a Mayo Klinika azt sugallja, hogy a magas fehérje étrend máj- és veseproblémákat okozhat, vagy rontaná a meglévő problémákat. Ori Hofmekler, a Warrior Diet megalapítója elmagyarázza, hogy a fehérje felszívódási üteme drasztikusan emelkedik ezen a táplálkozási terven. Ez azt jelenti, hogy kevesebb fehérjét fogyaszthat, és továbbra is fenntarthatja vagy növelheti a sovány tömeget. Hofmekler azonban azt állítja, hogy bizonyos fehérjék szükségesek a jó egészség fenntartásához.

Javuló izomnövekedés

A Harci Diét a gyakorlattal együtt használva segíthet javítani az izomnövekedés ütemét. Ez azért van, mert az aluljáró szakasz alatt végzett képzés növelheti az anabolikus vagy izomépítő válaszreakciót az ellenállóképességre. Az “Európai Gyógyszerészeti Alkalmazott Élettani Fórum” 2009 novemberi számában végzett kutatás szerint a böjti állapotban végzett képzés elősegíti a megnövekedett választ az izomzat kialakulásában rejlő génekből. E kutatás alapján az alvadási fázisban az ellenállóképzés, majd a szénhidrátok és fehérjék 4 órán belüli fogyasztása javíthatja az anabolikus reakciókat a tápanyagokra.

Növekedett napi energiafelhasználású kiadások

A Warrior Diet hatékony működésének része, hogy az overeating fázis nagy terápiás hatást vált ki, vagyis a kalóriák mennyisége, melyeket a szervezet az égetés során és az élelmiszer felszívódása során ég. Mivel a túlfogyasztási fázis egy rövid idő alatt nagy mennyiségű étel fogyasztását eredményezi, a szervezet sok kalóriát éget el, és emészteti ezt az ételt. A “Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism” 2009. novemberi számában végzett kutatás szerint azonban a megnövekedett termikus hatás hatása nem csak egy étkezésre hat, hanem a napi energiafelhasználás nagyobb arányára fordítja, 24 órás periódus alatt elégetett kalóriák. Az energiafogyasztás növelése segíthet csökkenteni a súlyát a kalóriahiány megteremtésével.