A hibrid autók negatív hatásai

Áttekintés

A hibridek, amelyeket hivatalosan hibridelektromos járműveknek vagy HEV-knek neveznek, mind a benzin, mind a villamos energia motorjai. A hibrideknél a villamos energia tápforrásként kiegészíti a benzint, ami kevesebb kibocsátást és jobb gáz kilométert eredményez. A környezetre gyakorolt ​​sok előnye ellenére a hibrid autók negatív hatással vannak.

Elemek

A hibrid autók nagy akkumulátorokkal rendelkeznek, sokkal nagyobbak, mint a hagyományos autókban lévő akkumulátorok, mivel az akkumulátorok segítenek az elektromos generálásnak, ami az autók üzemanyag-hatékonyabbá tételét teszi lehetővé. Ezek az elemek általában nikkelből vagy lítiumból készülnek, amelyek környezetkímélőbbek, mint a hagyományos elemekben lévő vezetékek, de továbbra is vannak problémák. A nikkelt a hybridcars.com szerint a valószínűsíthető rákkeltőnek tekintik, és vannak környezeti aggodalmak a nikkelbányászat miatt.

Költség

2010-től a hibridautók továbbra is jelentősen többet költenek a hagyományos járműveknél. Például az edmunds.com felsorolja a 2010-es Ford Fusion hibrid és a hagyományos 2011-es Ford Fusion közötti árkülönbséget körülbelül 8000 dollárral. A hatalmas árkülönbséggel sok évig tart, amíg az autók megtakarítanak az üzemanyagköltségekkel. A hibrid autóknak drágább alkatrészei is vannak, különösen az elemek, és általában nem rendelkeznek viszonteladási értékekkel, valamint hagyományos járművekkel.

Biztonság

Bár a hibrid autók biztonságban vannak a sofőrök és az utasok számára, és ütközéses tesztekben is végeznek, mint a hagyományos járműveket, pár egyedi kockázatot jelentenek. A hibrid akkumulátorok sokkal nagyobb feszültséggel működnek, mint a hagyományos járműveknél, ami megnöveli az áramütés veszélyét, különösen balesetben. A hibrid autók is rendkívül csendesek, így nehéz a gyalogosok számára hallani. A carsdirect.com által idézett tanulmány, amely a járműveknek a vak gyalogosok számára jelentett kockázatait vizsgálta, azt állapította meg, hogy szinte lehetetlen hallani a városi területeken, amikor csak elektromos üzemmódban üzemelnek.