A korall kalcium mellékhatásai

Áttekintés

A korall kalcium egy táplálékkiegészítő, amely a korallzátonyokban és a kagylóban található. Kalcium-karbonát és nyomelemek kombinációjából áll. A Szabadalmi Szótár honlapja szerint a korall kalciumról ismert, hogy képes megváltoztatni az alkáli szinteket a vízalapú megoldásokban. Az ilyen típusú kalciumot számos egészségügyi előnyben részesítik, de a használatához kapcsolódó kockázatok jelentkeznek. Az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-Igazgatósága nem értékelte a korall kalciumot biztonságossága, hatékonysága vagy mellékhatásai miatt. Fontos, hogy orvoshoz forduljon a coral kalcium felvétele előtt.

Ólom és higanymérgezés

Azok a személyek, akik a korall kalcium-kiegészítőket vesznek fel, ólom- és higanymérgezést kockáztatnak, a Bonespur honlap szerint. Egyes coral kalcium-kiegészítők nyomokban tartalmaznak ólmot vagy higanyt, ami idővel mérgezi a testet. Amikor valaki bevezeti az ólmot vagy a higanyot, ezek az elemek a test mentén mozognak az agyba, és a májban, a vesékben vagy a csontvelőben tárolódnak. Súlyos idegrendszeri károsodás fordulhat elő, ha a szervek szövetében felhalmozódik a higanymennyiség. A korall kalcium túladagolásának elkerülése érdekében fontos, hogy orvoshoz forduljon, mielőtt ezt a kiegészítést bevenné.

Allergiás reakciók

Egyes emberek allergiás reakciót tapasztalhatnak a korall-kalcium használata mellett, a MayoClinic.com szerint. A malacok jellemzően a korallzátonyok között élnek, így jó lehetőség van arra, hogy a kagylókra allergiás emberek hasonló allergiát mutatnak a korall kalciummal szemben. Az allergiás reakció lehet csalánkiütés, duzzanat vagy légzésvesztés.

Vesekövek

A coral kalciumban a szokásosnál magasabb dózisok hosszabb mennyiségével összefüggő súlyos mellékhatás a vesekő, a AboutCalicum.net honlapon található. Nagy mennyiségű kalcium-oxidát a vizeletben vese kőképződést okozhat. A MayoClinic.com kijelenti, hogy a vesekövek kemény fájdalmas lerakódások, amelyek kombinálják és kristályosodnak a vesék belsejében. A vesekövek tünetei lehetnek olyan súlyos fájdalmak, amelyek a végtag körül vagy háton kezdődnek, és az alsó, hasi vagy húgyúti, hidegrázás, fájdalmas vizelés, vörös vagy rózsaszín vizelet, émelygés, hányás, láz vagy ideges gyomorra utazik.