A króm-kiegészítők gtf mellékhatásai

Áttekintés

Sokan rendszeresen alkalmazzák a glükóz tolerancia faktort (GTF) a króm kiegészítő tablettákat. Ez az ásványgyapot úgy gondolja, hogy javítja az emberek testösszetételét, akik megpróbálják megépíteni az izmokat és zsírt fogyni, csökkenti az inzulinrezisztenciát a 2-es típusú cukorbetegeknél, és még alacsonyabb koleszterint is. Általában a króm kiegészítés biztonságosnak és negatív mellékhatásoknak nem minősül. Vannak azonban olyan esetek is, amikor az emberek krónikus mellékhatásokról számoltak be. Mint minden kiegészítő esetében, ellenőrizze orvosával vagy egészségügyi szolgáltatójával, hogy meghatározza az Ön egészségi állapotát és / vagy potenciális veszélyeit.

Inzulin gátlás

Bár a króm mellékhatásokról szóló beszámolók ritkák, ismeretes, hogy a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint néhány kérdést okoz. Bár a mérsékelt mennyiségű krómot úgy gondolják, hogy fokozza az inzulin hatékonyságát – olyan hormon, amely szabályozza a vércukorszintjét, amikor túl magasra fordul – rendkívül magas dózisú ásványi anyag képes gátolni a hormont. Ez az interferencia hiperglikémiát vagy magas vércukorszintet eredményezhet, amely számos káros hatással jár, beleértve a túlzott szomjúságot és vizelést, az alacsony energiaszintet, sőt zavart és kómát. Nem állapítható meg, hogy mekkora króm okozhatja ezt a mellékhatást, és az Országos Orvostudományi Intézet nem döntött az ásvány megengedhető felső határáról.

Egyéb mellékhatások

A króm kiegészítés egyéb, általában kisebb mellékhatásairól számoltak be. Ezek közé tartozik a viszketés, a bőr áthatolása és a gyomor irritációja. Vannak, akik a króm bevétele után gyors, szabálytalan szívverésekről számoltak be, és mások is úgy vélik, hogy az ásvány már okozhat májműködési zavarokat. Ezenkívül két jelentett vesekárosodást okozott a GTF króm, a University of Maryland Medical honlapján. Azonban ezeknek a mellékhatásoknak az előfordulása annyira alacsony, hogy nem lehet véglegesen társulni a krómnal, bár a kiegészítést nem zárja ki. Mint ilyen, a króm-kiegészítőket mérsékelten kell alkalmazni, mint minden mást, különösen akkor, ha a gyomor, a máj, a nyálkahártya vagy a bőr érzékeny.

Kábítószer kölcsönhatások és allergiák

A GTF króm kiegészítők allergiásak lehetnek, noha ezek az allergiák ritkák. Sürgősségi segítséget kell kérnie, ha vércukor bevétele után allergiás tüneteket tapasztal, amelyeknél nehézséget okoz a légzés, csalánkiütés a bőrön vagy az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata. A króm kiegészítők emellett kölcsönhatásba léphetnek a terápiás gyógyszerekkel, amelyeket szed. Bizonyos gyógyszerek, mint például az antacidok, a kortikoszteroidok és a protonpumpa-gátlók, megváltoztatják a gyomor emésztési tulajdonságait, és megakadályozzák a szervezet számára a króm felszívódását. Ezenkívül a króm fokozza más gyógyszerek (pl. Béta-blokkolók, inzulin, nikotinsav, nem-szteroid gyulladáscsökkentők) és prosztaglandin inhibitorok hatását. Ha ezeket a gyógyszereket rendszeresen szedi, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt hozzáadná a króm kiegészítő étrendjét.