A likopin kapszulák mellékhatásai

Áttekintés

A likopin a természetben előforduló pigment, amely bizonyos típusú gyümölcsöket és zöldségféléket biztosít, például paradicsomot és görögdinnyét. Az antioxidáns képes megakadályozni vagy késleltetni bizonyos típusú celluláris károsodásokat, beleértve a szívbetegségeket és a rákot is, az American Cancer Society szerint. A likopin kapszulákat tipikusan naponta kétszer adják étkezés közben. Beszéljétek meg a likopin kapszula mellékhatásait az orvosi szolgáltatóval, mielőtt elkezdené a kezelést ezzel a kiegészítéssel.

Gyomorrontás

A likopén kapszulák alkalmazása irritálhatja az emésztőrendszert, és gyomorpanaszokat okozhat. Ezek a mellékhatások közé tartozhatnak a gyomorégés, émelygés vagy hányás, a Drugs.com figyelmeztet. A likopin kapszulák által okozott gyomorfájás átmeneti étvágytalanságot is okozhat. Ha egy kis táplálékot vagy étkezést eszik, mielőtt egy adagot felvenne ez a kiegészítő, elősegítheti vagy csökkentheti a gyomorsavhoz kapcsolódó mellékhatások súlyosságát.

Hasmenés vagy vérzés

A bélmozgások változása, pl. A hasmenés, a likopin kiegészítő kezelés mellékhatásaként fordulhat elő. A hasmenést sürgető, gyakori bélmozgások jellemzik, amelyek vizenyős székletet termelnek. Előfordulhat, hogy hasi puffadást, görcsöt vagy fájdalmat okoz a bélmozgások változásával együtt. A krónikus hasmenés növelheti a dehidráltság kockázatát, és haladéktalanul jelenteni kell orvosának, ha ez bekövetkezik.

A bőr elszíneződése

A likopin kapszulák tartós vagy túlzott használata bőrelváltozást okozhat, az ACS jelentései. Ha teste magas karotinoidszintet tartalmaz, előfordulhat, hogy bőrén szokatlanul sárga vagy narancssárga szín jelenik meg. A likopinnak ez a bőrrel kapcsolatos mellékhatása átmeneti, és a kezelés befejezése után megszűnik.

Allergiás reakció

Ha allergiás a likopinre vagy paradicsom alapú élelmiszerekre, ne vegyen be likopin kapszulákat, a Drugs.com tanácsot ad. Ennek a kiegészítésnek a túlérzékeny személyek általi helytelen használata allergiás reakciót válthat ki. A súlyos allergiás reakció tünetei azonnali orvosi beavatkozást igényelnek, és magukban foglalják a csalánkiütéseket, a sápadt bőrt, a szédülést, a pulzusszám változásait, az arcdózisokat vagy a légzési problémákat.