A livaplex mellékhatásai

Áttekintés

A Livaplex egy over-the-counter májegészség-kiegészítő, amelyet a Standard Process forgalmaz. A Standard Process termékoldala szerint a Livaplex A, B6 és B12 vitaminokat, valamint vasat, jódot, cinket és rézt tartalmaz. Spanyol spanyol fekete retek, számos szarvasmarha kivonat, szója, lenmag kivonat és kálium. A szerves és kémiai vegyületek keverékével a Livaplex képes mellékhatásokat okozni.

Hányinger

A Livaplex egyik mellékhatása émelygés. Ezt több összetevő okozhatja. Az RxList szerint az A-vitamin a Livaplex-ban hányingert okozhat: a Drugs.com megjegyzi, hogy a Livaplexben lévő vas is hányingert okozhat.

fejfájás

A Livaplex A-vitamint az RxList szerint fejfájásokhoz kötik, és a Drugs.com megjegyzi, hogy a kiegészítésben lévő vas is okozhatja ezt a mellékhatást. A MayoClinic.com szerint a jódot tartalmazó kiegészítők, például a Livaplex hosszú távú alkalmazása súlyos fejfájást okozhat.

Érzékszervi neuropátia

Az RxList szerint a Livaplex egy lehetséges mellékhatása az érzékelési neuropátia. Ezt a túlzott mennyiségű B6-vitamin okozza, és a tünetek közé tartozik a zsibbadás vagy a végtagok fájdalma. A jódot tartalmazó Livaplex hosszú távú alkalmazását a MayoClinic.com szerint a gyengeség és a lábak súlyossága, a kézfej és a lábak gyengesége, zsibbadása, bizsergése és fájdalmai kapcsolták össze.

Máj rendellenességek

Azok a betegek, akik a Livaplex-et kiegészítik a máj egészségi állapotában, olyan mellékhatásokat kell figyelniük, amelyek a máj rendellenességeit is magukban foglalják. Az RxList szerint a túlzottan fogyasztható táplálékkiegészítők, amelyek tartalmazzák az A vitamint, májproblémákat okozhatnak.