A nyak megfelelő alvóhelyei

Az emberek az életük jelentős részét az ágyban töltik. A megfelelő éjszakai alvás nélkül nehéz megfelelően működni. A helytelenül alvó helyzetek hatalmas törést okozhatnak a testen, ami hát- és nyaki fájdalmat okozhat. A megfelelő alvási pozíciók elfogadása megakadályozhatja a nyaki fájdalmat, akár hátul, oldalra, akár lefelé néző alvással.

Ha a hátán alszik, a megfelelő nyaktámasz és a gerincek összehangolása nélkülözhetetlen. Helyezzen párnát térd alatt vagy ágyéllel a hát alsó része alatt, a Cleveland Klinika tanácsolja. A Harvard Orvosi Iskola szerint a fejet és a nyakat is megfelelő tollpárna is ajánlott. Aludj egy szilárd matracon. A túl puha matrachoz helyezze egy 1/2 hüvelykes vastag lemezréteglapot a matrac és a dobozrugó közé a szilárdság érdekében, a FamilyDoctor.org ajánlja. Terri Trespicio, a Body + Soul magazin vezető szerkesztője, a “Early Show” a CBSNews.com-on, azt javasolja, hogy alvás hátul párnázatlan. Ez lehetővé teszi, hogy a test nyugodjon a természetes összehangolásban, magyarázza Trespicio. A túl vastag párnának a nyaka előre mozgatható, ami nyaki fájdalmat okozhat.

Amikor aludt az oldalán, használjon olyan párnát, amely magasabb a nyak alatt, mint a fej alatt, a Harvard Orvosi Iskola tanácsolja. A térdek között egy párnát is elhelyezni – mondta Chip Abbadessa, a “Midweek” magazinban interjút folytatott csontkovácsoló. A Trespicio szerint a háton lévő alvás alvás közben a fejét a Trespicio szerint problémásnak tartja. Ha a súlyt a karjára helyezi, olyan stressz keletkezik, amely reggelig zsibbadó ujjakat okozhat. A matracon nyugvó vállon lévő izmok szintén kompressziót és törést szenvednek, mondja Trespicio.

Az alvással lefelé irányuló alvás a lehető legnagyobb potenciállal bír a nyaki fájdalom kialakulásában. A gyomromban alvó testület a testet a testben, a Body + Soul magazin idézi Jonathan FitzGordon, a New York-i székhelyű igazolástechnikai szakértő szerint. A gyomorra alvás korlátozza az oxigén bevitelét az agyban, mondja Abbadessa, azonban a gyomorra alvás lehet hasznos a degeneratív betegségben szenvedő betegeknél, vagy a gerinc közepén lévő herniált lemezeken lévő betegeknél, a MayoClinic.com szerint . Ha bármely más helyzetben alvás lehetetlen, fektessen be egy testpárnába, tanácsolja Lisa Kirsch New York-i csontkovácsot. A medence alatti párnával alszik, és a MayoClinic.com szerint a stressz a stresszre is alvászon.

Áttekintés

Alvás a hátán

Alszik a te oldaladon

Alvás a gyomrában