A pult termékeken keresztül a hüvelyi szárazság kezelésére

Kenőanyagok

A hüvelyi szárazság, amely a menopauza idején csökkentette az ösztrogén termelést, vagy az orvosi eljárások és bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként jelentkezik, a nemi közösülés kényelmetlené és fájdalmasabbá teheti. Azok a nők, akik nem szenvednek szex alatt, szintén tapasztalhatják a hüvelyi szárazságot. Számos megfelelő over-the-counter termék van a hüvelyi szárazság kezelésére, amelyek mind olcsóak, mind hatékonyak, jelentik az orvosokat a Mayo klinikán.

moisturizers

A vízalapú kenőanyagok, mint például az Astroglide és a K-Y Jelly hólyagos szárazságot képesek csökkenteni órákig, mellékhatások nélkül. A lotionokat közvetlenül a hüvely külsejére és belseire lehet felhordani, vagy dörzsölni a nő partnerének péniszére. Egyéb népszerű kenőanyagok közé tartozik a Probe és a Gyne-Moistrin. A Nonoxynol-9-gyel előkenett kenőcsök szintén könnyebben behatolhatnak és enyhíthetik a fájdalmat az együttérzés során.

Diéta

A hüvelyi szárazság kezelésére kifejlesztett, túlságosan ellenálló hidratálók olyan termékeket tartalmaznak, mint a Replens és a Lubrin. Ezek a krémek utánozzák a természetes hüvelyi kenőanyagot, és hidratáló hatással bírnak legfeljebb három napig egy alkalmazás után, jelentik a Mayo Clinic orvosokat. A Walgreens gyógyszerészei azt is megjegyzik, hogy a hüvelyi hidratálók segítenek egyensúlyban tartani a Ph-szinteket a hüvelyben, hogy fenntartsák a megfelelő savas szinteket és elkerüljék a fertőzések elkerülését. A K-Y hosszú ideig tartós hüvelyi hidratálókat is termel, és számos gyógyszertár, például a Walgreens hordoz magában a generikus márkákat.

E-vitamin

Sok állapot, beleértve a menopauza, kiterjedt szárítást okoz a szervezet egészében. A Power Surge orvosai, a menopauzás nők tájékoztató oldala, javasolják, hogy egy étkavilon olajjal táplálkozzon a napi étrendre, hogy könnyebb legyen a hüvelyi szárazság. A canola, a napraforgó, az olajbogyó és a szójaolaj segíthet a test kenésében.

Olaj

A puha bevonattal ellátott E-vitamin kapszulák természetes kenőanyagot nyújthatnak, ha szükséges. A nők közvetlenül behelyezhetik az E-vitamin-kapszulát a hüvelybe, és hagyják, hogy a Ph a szervezetben feloldja a kapszulát a szexuális kapcsolatok előtt, vagy szakítsa meg a kapszulát, és közvetlenül vigye az olajat a hüvelybe. A Power Surge tanácsadói javasolják, hogy éles szélekkel ellátott kapszulákat használjanak a karcolás vagy a hüvely falainak károsodásának elkerülése érdekében.

A gyümölcs és a növényi olaj biztonságosan használható a hüvelyben mindaddig, amíg nincsenek hozzá alkohol vagy egyéb összetevők, amelyek irritálhatják a hüvelyt. A mandulaolaj és a sárgabarack olaj kellemes, nem gyógyhatású szagokat biztosít a hüvely kenése közben.