A táplálkozás, a fitness és az életmód megválasztása a napégéshez

Egyél és inni antioxidánsokat

Az ultraibolya (UV) fény, a környezetszennyezés és az elvékonyodó ózon szabad gyököket termelnek. Ezek kis kémiai részecskék, amelyek pusztítást okoznak a bőrön, bőrrákot és idő előtti öregedést okozva. Az antioxidánsok a szabad gyökök elleni ellenanyagok, amelyek egy Pac-Man fajta módon fogyasztják őket. Az antioxidánsokkal megerősített szervezet segít felgyorsítani a gyógyulást és megvédeni a hosszú távú károsodást napégés esetén, masszív UV támadás a bőrön. A zöld leveles zöldségek, a bab, a gránátalma, a bogyók, a vörös szőlő, a vörösbor és a dió étrendi antioxidánsok. Ha ezek bármelyikét teszik napi ételeik fő részévé, rövid és hosszú távon is különbséget tehetnek a bőr egészségi állapotában. A jó hüvelykujjszabály minden, ami jó a szív számára, szintén jó a bőr számára.

A szabadtéri rajongók nagyobb kockázatot jelentenek

A kerékpárosok, a hajósok, a síelők, a golfozók, a futók, a kertészek és az összes többi szabadtéri rajongó nagyobb a napégés veszélye. A kockázat a Nap jelenlétében töltött hosszabb időkhöz kötődik, és nagyobb a valószínűsége a védelem nélküli UV-fénynek. Gyakran előfordul, hogy a fényvédőt nem használják alaposan a verejtékezés és a termékek csúszós természete miatt fellépő aggodalmak miatt. Ez az a terület, ahol a napvédő ruházat (UPF 50) használata nagyon hasznos lehet. Emellett a krémek helyett a napvédő rudak használatának ösztönzése is csökkentheti az SPF használata során alkalmazott gyakorlati fenntartásokat.

Tanorexia

Tanulmányok mutatják, hogy a barnító fülkék használata függőséget okoz. A folyamat ténylegesen kiváltja az agyban lévő vegyi anyagok felszabadulását, amelyek hasonlóak a függőséget okozó gyógyszerek használatával felszabadított gyógyszerekkel.

Míg a legtöbb ember tisztában van a kültéri barnulás veszélyével, sokan nem veszik észre, hogy a beltéri cserzés nem biztonságos alternatíva, és rákot is okoz. Mind az Egészségügyi Világszervezet, mind az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánügyi Minisztériuma kijelentette, hogy a barnító ágyak ismert emberi rákkeltő anyagok. A barnító fülkék magasnyomású napfénnyel rendelkeznek, amely az UVA dózisának 12-szeresét meghaladja a kültéri napsugárzásból kapott dózishoz képest, így egy 20 perces barnulási munka egyenértékű egy nappal a tengerparton. Ez a tudáshiány az, hogy a beltéri borítók körülbelül 75% -kal nagyobb valószínűséggel alakulnak ki melanomáról. Valójában egy közelmúltbeli vizsgálat rámutatott arra, hogy a melanóma 18 és 39 év közöttiek között riasztóan emelkedett. Az elmúlt 40 évben a halálos bőrrák aránya 800 százalékkal nőtt a fiatal nők körében, a fiatal férfiak körében pedig 400 százalék. Ez a túlfeszültség elsősorban a barnító-ágy használata növekedésének tulajdonítható.

Itt van a nyugtalanító igazság: az USA-ban egy millió ember minden nap egy szoláriumba kerül. Ez közel 30 millió amerikai embert jelent, akik rendszeresen használják a barnító szalonokat, és 2 millió és 3 millió között vannak a tizenévesek.

A kültéri cserzés nem jó alternatíva a beltéri cserzéshez. Nem ajánlott sem a napégésnek, sem a bőrrák kialakulásának nagyobb kockázata miatt.