A vízszűrésre használt természetes anyagok

Áttekintés

Az ivóvízben lévő szennyeződések, például a betegség okozó mikroorganizmusok vagy a feloldott fémek toxinjai, egészségügyi kockázatot jelenthetnek Ön és családja számára. Eközben a nem veszélyes szennyezőanyagok rosszul ízelhetik a vizet. Több természetes anyag is beépül a modern vízszűrő rendszerekbe, hogy segítsen eltávolítani a szennyeződéseket, így élvezheti a biztonságosabb és finomabb vizet.

Szén

Az aktív szén, más néven szén, nagyon porózus szén. Különböző természetes anyagokból készülhet, köztük fa és tőzegmoha. Segíti a víz tisztítását a vízszűrőben a szennyező anyagok befogadásával, jelentette be a Natural Resources Defense Council. A tanács azt is megjegyzi, hogy a szén pozitív töltése is hozzájárul a szennyező anyagoknak a szénhez. Nagyon népszerű, mert eltávolíthatja a közös nehézfémeket, például az ólmot, valamint az oldott vegyszereket és bizonyos parazitákat.

Kerámiai

A természetes agyagból készült kerámia vízszűrők lassú, de hatékony szűrőközegként működnek, a Massachusetts Institute of Technology szerint. A piszkos víz áthalad a kerámián, és a kerámia befogja az olyan szennyeződéseket, mint az arzén és a mikrobák. Az MIT szerint a kerámia szűrők népszerűek a fejlődő országokban olcsó építési költségeik miatt.

Homok

A glaukonittól, a zöld agyagból készült homokágy rendkívül hatékony az ásványi szennyeződések vízben történő szűrésénél, az Észak-Dakota Állami Egyetem szerint. Az egyetem azt mondja, hogy a szennyezett vizet átszúrják a homokba. A homok felfogja az oldhatatlan ásványi anyagokat, és újra felhasználható az öblítéssel. Azonban a homok elsősorban ásványi anyagokat, például mangánt és vasat szabadul fel, amelyek befolyásolják a víz ízét és ásványi foltokat is termelnek.

Diatómaföld

A kovaföld földje egy szilícium-kőzet összetörött formája. Rétegenként nagyon finom textúrája segít a nagyobb szennyeződések eltávolításában, mint például az algák és a vízi eredetű vírusok eltávolítása a Nemzeti Ivóvíz-tisztító Hivatal szerint. Ez a diatómaföld földalapú vízszűrője kedvelik a szabadidős célokra, például úszómedencékhez.