A zsíros ételek fogyasztásának mellékhatásai

Áttekintés

A zsíros ételek azonnali mellékhatásokat okozhatnak, pl. Gáz, puffadás, savas reflux és gyomorégés, valamint hosszú távú hatások, mint például a szívbetegségek fokozott kockázata. Miközben néhány zsír szükséges a wellnesshez, a másokat korlátozni kell. A New York Times Health Guide a telített és transzzsírsav bevitelének korlátozására és telítetlen, növényi alapú zsírokra, például olívaolajra és diófélékre, a jobb wellness érdekében javasolja. A legjobb eredmény érdekében kérjen útmutatást egy egészségügyi szakembertől.

Gáz és fojtás

A gáz természetes része az emésztési folyamatnak. A túlzott gáz azonban fizikai kényelmetlenséget és zavart okozhat. A National Digestive Diseases Information Clearinghouse szerint a zsíros ételek késleltethetik a gyomorürítést és hasi kellemetlenségeket és puffadást okozhatnak. Magas zsírtartalmú ételek fogyasztása után az ember gyakrabban megsebesítheti vagy áthalhatja a gázt, vagy tapasztalhat gázfelhalmozódást, fájdalmat és puffadást a hasi területen. Nagy mennyiségű zsíros étel fogyasztása növeli a gáz, a puffadás és a kapcsolódó tünetek kockázatát. A mélyen sült zsíros ételek, mint például a sült krumpli és a feldolgozott húsok, mint a szalonna és a kolbász, szintén gazdag mennyiségű nátriumot tartalmaznak, ami tovább fokozhatja a gázt és a puffadást.

Savas reflux és gyomorégés

A savas reflux akkor fordul elő, amikor a gyomorsav regurgitates vissza a nyelőcsőbe, kiváltva a keserű utóíz, nyelési nehézség, émelygés és / vagy gyomorégés. Az alkalmankénti savas reflux általában enyhe, és antidecidokkal vagy életmódbeli gyógymódokkal, például jobb étkezési szokásokkal kezelendők. A GERD – gastroesophagealis reflux betegség krónikus állapotának gyakori savas refluxja. A zsíros ételek gyakoriak a savas reflux és a gyomorégés tüneteihez a University of Maryland Medical Center szerint. Hozzájárulhat a nagy étkezéshez és a röviddel a zsíros ételek fogyasztása után is. A zsíros ételek szintén összefüggenek az egészségtelen súlygyarapodás és az elhízás fokozott kockázatával – a savas reflux, a gyomorégés és a GERD további kockázati tényezői.

Fokozott kockázat a betegségre

A telített zsírsav, a transzzsírsav és / vagy a koleszterin tartalmú zsíros ételek a gyenge szívegészséggel és a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás és a szívmegállás kockázatával járnak. Az egészségtelen zsírok túlzott fogyasztása szintén a szívbetegségek egyik legfontosabb kockázati tényezője, ami az egyik legfontosabb halálozási ok Amerikában, a New York Times Health Guide szerint. A telített zsírban és koleszterinben gazdag élelmiszerek közé tartoznak a marhahús, a marhahús, a bárány, a borjúhús, a húskészítmények, a baromfihús, a teljes tej, a vaj, a tejszín és a tojássárgája. A feldolgozott élelmiszerek, mint például a kereskedelmi forgalomban készített sütemények, sütemények, zsetonok, sütemények és gyorséttermek, a transzzsírok fő alkotóinak. Napi kalóriáinak több mint 10 százaléka telített zsír és 1 százalék transz-zsír formájában növeli a zsíros élelmiszerekkel kapcsolatos egészségügyi problémákat.