Az antihisztaminok természetes helyettesítői

Áttekintés

Az antihisztaminok olyan gyógyszerek, amelyek blokkolják a szervezetet a histaminák felszabadításától, olyan anyagtól, amely gyulladásos reakciót termel a szervezetben. Azok, akik szezonális allergiában szenvednek, gyakran szednek antihisztamint, hogy enyhítsék a lefolyó vagy fülledt orrát, bőrreakciókat, például csalánkiütéseket és más tüneteket. Az antihisztamin tulajdonságokkal rendelkező vitaminokat és gyógynövényeket orvosa felügyelete mellett a hagyományos antihisztamin gyógyszerek természetes helyettesítőjeként használhatja.

Antioxidáns Vitaminok

A University of Michigan Egészségügyi Rendszer szerint az antioxidáns C és E vitaminok előnyösek lehetnek a szezonális allergiában szenvedőknek, mivel képesek megállítani a hisztaminok termelését – bár a tudományos bizonyítékok ellentmondanak. Az 1940-es években végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy napi 2-3000 milligramm C-vitamin bevétele pozitív eredményt hozott, de a közelmúltban végzett felmérések azt mutatták, hogy az előnyök nem annyira egyértelműek. Egy 2004-es cikk az “Allergia és asztmás immunológiai évkönyvekben” megjegyezte, hogy amikor az E-vitamint hozzáadták a hagyományos allergiás kezelésekhez, a tünetek javultak.

papaya

A Papaya nagyon gazdag C-vitaminnal, az egész gyümölcs minden darabja az ajánlott napi adag több mint 300 százalékát tartalmazza, a World’s Healthiest Foods weboldalának megfelelően. Az antioxidáns vitaminok mellett a papaiában megtalálható enzimek segíthetnek a szervezet gyulladásos reakciójának szabályozásában. “A Zöld Gyógyszerészeti Gyógynövény Kézikönyv” azt sugallja, hogy a papaya táplálkozása vagy a levének ivása antihisztaminként működhet, és enyhíti a csalánkiütéshez kapcsolódó viszketést.

Gyógynövény kiegészítők

Sok növény antihisztamin tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek támogatják az immunrendszert, és blokkolják a hisztaminok hatását. A Maryland Egyetem Orvostudományi Egyeteme azt javasolja, hogy naponta egy alkalommal 600 milligramm szúró csaléteget szedjenek egy héten keresztül az allergiás rhinitis tüneteinek enyhítésére, más néven nazális allergiáknak. A csalán okozhatja a gyakoribb vizelést, ezért legyen különösen óvatos, ha vizelethajtó gyógyszereket szed. Butterbur egy másik természetes antihisztamin lehetőség, amellyel megbeszélheti orvosával. Ezt a gyógynövényt hagyományosan hörgő allergiák, például asztma kezelésére használják 500 mg napi dózisban. Az UMMC tudomásul veszi azt a tudományos bizonyítékot, hogy egyes betegek számára a butterbur ugyanolyan hatékony lehet, mint a márkanév alatt allergiás gyógyszerek. A gyógyteák szintén gátolhatják a hisztaminok kiválasztását. A gyömbérből, borsmentából vagy amarant magból készített teák segítenek minimalizálni a csalánkiütéseket, amelyek az allergiák következtében keletkeznek.

Illóolajok

Az esszenciális olajok – a szegfűszegből, kamillából és citromból származó olajok – antihisztamin tulajdonságokkal rendelkeznek, és természetes helyettesítői lehetnek a helyi antihisztamin krémek és kenőcsök számára, amelyek allergiás bőrkiütések kezelésére szolgálnak. Az olajok önmagukban illékonyak és bőrirritációt okozhatnak, ezért néhány csepp illóolajat keverjenek a növényi olaj azonos részével. A növényi olaj sima, zsíros szerkezete lágyító hatású, és védi a bőrét az irritációtól.

A hisztamin működését gátló természetes terápiák közé tartozhat az akupunktúra hagyományos kínai gyakorlata, a nagyon finom tűk nyomástartó pontokba helyezésének művészete az energia egészének átalakítása érdekében. Az akupunktúrát számos betegség kezelésére és a fájdalom csökkentésére használják. “A Zöld Gyógyszerészeti Gyógynövény Kézikönyv” szerint a hagyományos kínai orvoslás ezen ágai természetes alternatívát jelenthetnek az over-the-counter vagy vényköteles antihisztaminok számára bizonyos allergiás betegek számára. Beszéljétek meg az orvosával az akupunktúrát, hogy megállapítsák, hogy Ön jelölt-e.

Akupunktúra