Az ativan 1 mg mellékhatásai

Neurológiai mellékhatások

Az Ativan Orvosi tabletta, belsőleges oldat és injekció formájában kapható gyógyszer. Ez egy szabályozott anyag, amelyet csak az előírt módon kell bevenni. A gyógyszer márkanév alatt vagy a generikus gyógyszer lorazepam formájában áll rendelkezésre. Az Ativan rövid ideig tartó szorongás, hosszú távú szorongásos rendellenességek, akut rohamok kezelésére javallt, és a műtétet megelőzően a relaxáció és a visszahívás csökkentése érdekében adják. Az orvos rendelheti meg a gyógyszert egyéb célokra. 2005-ben a Lippincott Nursing Drug Guide szerint a szokásos orális dózisok napi 2 mg-ról 6 mg-ra változhatnak.

Cardiovascularis mellékhatások

Az Ativan gyakori neurológiai mellékhatásai közé tartoznak a szedáció, a valóság elvesztése, a könnyedség, a fáradtság, az aggodalom hiánya, a depresszió, a harag, az ellenségesség, a fejfájás, a zavartság és a nyugtalanság. Az izgalom és az álmosság gyakori mellékhatások a kezelés kezdeti szakaszában. Kevésbé gyakori mellékhatások közé tartozik a sírás, ingerlékenység, rohamok, gyengeség, bizonytalanság, érzelmi hiány, elmosódott beszéd, hallucináció, csökkent tudat, merev izmok, koordinációvesztés, koncentrálási nehézségek, élénk álmok, lassult válasz, nehézbeszéd, remegés, memóriavesztés , Eufória, akaratlan izomösszehúzódások, zsibbadó vagy bizsergő bőr, érzés, hogy az ember esik, mániákus, nehézség a szemmozgások, kettős látás, egyéb látászavarok, halláskárosodás, egyéb hallászavarok és extrapiramidális rendszeri tünetek leküzdésében. Nehézségek izommozgással vagy akaratlan izommozgással.

Emésztőrendszeri mellékhatások

A szív- és érrendszeri mellékhatások nem gyakoriak, és magukban foglalják a magas vérnyomást, alacsony vérnyomást, lassú szívverést, gyors pulzusszámot, a szívet érő szívérzetet, könnyű véraláfutást, könnyű vérzést, a lábak vagy lábak duzzanatait, valamint a szív- és érrendszeri összeomlást. Magában foglalja a vér áramlását a szervezetben, és életveszélyes lehet. A vérrel kapcsolatos mellékhatások nem gyakoriak, és magukban foglalják az alacsony fehérvérsejt-szintet, az alacsony granulocitákat (a fehérvérsejtek típusát) és a különböző vérenzimek emelkedését.

Húgyúti és reproduktív mellékhatások

A lorazepám gyakori emésztőrendszeri mellékhatásai közé tartozik a szájszárazság és a hányinger. Kevésbé gyakori mellékhatások közé tartozik a megnövekedett nyálasodás, nyelési nehézség, étvágytalanság, gyomorégés, gyomorfájdalom, hányás, székrekedés, hasmenés és májproblémák.

Bőrrel kapcsolatos mellékhatások

A húgyúti és reprodukciós mellékhatások nem gyakoriak, beleértve a sötét vizeletet, a vizelet visszatartását, az inkontinencia, a szexuális érdeklődés változása és a menstruációs időszakban bekövetkező változások.

A bőrrel kapcsolatos mellékhatások nem gyakoriak, emellett fokozott izzadás, kiütés, elszíneződött bőr, hajhullás, bőrgyulladás, viszketés és csalánkiütés. A Drugs.com szerint, amikor a hatóanyagot beinjekciózza a szervezetbe, a fájdalom és az égetés gyakori mellékhatások, míg a vörösödés ritkábban fordul elő.

Egyéb mellékhatások nem gyakoriak, és magukban foglalják a csökkent légzésszámot és -minőséget, a légzési elégtelenséget, a leállt légzés időszakát, a fertőzést, a lázat, az alacsony hőmérsékletet, a fülledt orrát, a csuklókat, az izomproblémákat és a megnagyobbított melleket férfiakban. A kábítószer-függőség gyakori mellékhatás, és a kivonási szindróma fordulhat elő, ha a hatóanyag hirtelen leáll. A termék szedése során allergiás reakció léphet fel, légzési nehézség, szédülés, bőrkiütés, viszketés és duzzanat esetén.

Egyéb mellékhatások