Az epekövek mellékhatásai

Hasi fájdalom

Az epehólyag olyan szerv, amely specifikus enzimeket termel az emésztéshez. Az epekövek olyan általános állapotot jelentenek, amely az 50 évesnél idősebb embereknek körülbelül 15 százalékát érinti, amint azt a Better Health Channel webhelyen is megjegyeztük. A cölöpminták olyan kis szilárd masszák, amelyek az epehólyagban keletkeznek, és tipikusan koleszterinből, kalciumból vagy epevezetékből állnak, amely az epehólyagban található. Bár a legtöbb ilyen betegségben szenvedő beteg nem tapasztal tüneteket, lehetséges az epekövek mellékhatásainak kialakulása.

Sárgaság

A köhögés a hasi fájdalom kialakulásához vezethet néhány embernél. Az epekövek által okozott fájdalom gyakran a felső hasköz közepén vagy jobb oldalán fordul elő a bordák alatt. Az epekövedék nagyságától és helyétől függően a felső háton sugárzik a hasi fájdalom. Néhány ember észreveszi, hogy ezek a tünetek súlyosbodnak a magas zsírtartalmú étkezés után, mint pl. Sajtburger vagy pizza. Egyeseknél hasi gázok, émelygés vagy kellemetlen érzés tapasztalható étkezés után. Krónikus hasmenés is kialakulhat epekővel rendelkező emberekben. Az izomfájdalmak által okozott hasi fájdalom jellemzően szakaszos, és körülbelül egy óráig tarthat. Az epekőgyulladás okozta hasi fájdalom epizódjai visszatérőek lehetnek, de gyakran nem jelentkeznek több hónappal vagy évvel az első támadás után.

Láz

Ahogy az epekő átáramlik a véráramon, akkor az epevezetékbe beakadhat. Ha ez megtörténik, az epének elkezdhet felhalmozni a szervezetben, és sárgaság alakulhat ki. A sárgaság olyan betegség, amely a bőr vagy a szem sárgulását eredményezi. Mivel az epe felhalmozódik a szervezetben, a vizelet nagyon sötét lehet vagy a széklet halvány lehet. Ha sárgaság alakul ki, beszéljen orvosával további értékelés céljából, mivel ez a tünet egy másik típusú fertőzésre utalhat.

Ha az epekövedékben egy epekövedék tapad, akkor egyesek kollangitisz-fertőzést okozhatnak, mondja a Marylandi Egyetem Orvosi Központja. Az epevezeték fertőzés tünetei: hányinger, hányás, láz, hidegrázás és súlyos hasi fájdalom. Ha ilyen tüneteket tapasztal, keresse fel a sürgősségi orvosi kezelést a további szövődmények megelőzése érdekében. Önnek szüksége lehet antibiotikum vagy alternatív gyógyszerekre a fertőzés megoldására.