Az inversion táblák előnyei és hátrányai

Áttekintés

Az inverz terápia nem újdonság. A fájdalomcsillapítást és a gravitáció hatásait a Kr.e. 400-as évekig dokumentálták, amikor Hippokratész, a híres orvos megfigyelte, hogy egy beteg a térdein és a bokáján lóg a létráról, hogy enyhítse a betegséget. Ma az inverziós terápia általában inverziós táblát használ, hogy megkapja az egészségre gyakorolt ​​előnyöket, amelyek a test szervek, csontok és ízületek gravitációs húzásának megfordításából származnak.

Előny: Alsó hátfájás

A Journal of Canadian Chiropractic Association által kiadott “Adagolás a daganatos csuklós tábla adaptációjához” című tanulmányban azt találták, hogy a nyolc inversziós asztali kezeléssorozatban résztvevő betegek 88 százaléka jelentős javulást észlelt számos panaszban, beleértve a spondylolisthesiseket, a herniated Lemezek, ágyéki osteoarthritis isiász, és coccygodynia. A tanulmány megállapította, hogy az inverziós kezelések segítenek megnövelni a spinalis lemezek közötti helyet, és csökkenteni a paraspinalis EMG aktivitást (az izomfájdalom mutatója). A gerinclemezekre gyakorolt ​​nyomás csökkentése és a növekvő lemezterület csökkentette a hátfájást. Az inverziós táblázatok segítenek a gerincoszlop megnyújtásában és megnyújtásában, lehetővé téve a lemezek számára, hogy elkülönüljenek és megnyitják a gerinces tereket, ahol az idegek belépnek és kilépek, ami lehetővé teszi, hogy az idegi impulzusok akadálytalanul mozogjanak az agyból és az agyból.

Előny: Fokozott trunk-rugalmasság

A Kanadai Kiropraktika Egyesület folyóiratban megjelent másik tanulmány megállapította, hogy az inverszió terápia előrehaladt az elülső csomók flexiójának, az előrehajlás képességének 25 százalékos növekedésével. Az előléptetés képtelensége szigorúan korlátozza egyes hétköznapi tevékenységeket, például cipők és zoknit, és hozzájárul az izom atrófiához.

Előny: Egyéb feltételek javítása

Az EnergyCenter.com, az inversion asztalok és berendezések eladója azt állítja, hogy az inverziós táblák csökkenthetik a feszültségfejlődést az idegek nyomása, a rugalmasság növelése, a nyirokelvezetés és a vérkeringés elősegítése és a hangulat javítása érdekében. A gravitációs hatások megfordításával a vér szabadon kering a felsőtestbe, beleértve az agyat is. Az inverziós terápia hasznos lehet a nagy hatású edzésekből való visszaszerzésben is.

Ellenjavallatok

Az inverziós terápia nem komplikációmentes. A legtöbb egészséges ember számára az inverziós terápia kevés fenyegetést jelent. A Canadian Chiropractic Association folyóiratban megjelent tanulmány szerint a szívverés vagy a vérnyomás emelkedése inverz terápiával nem javult. Azonban előfordulhat, hogy fokozódik a szemnyomás, és a retina leválásával rendelkező embereket figyelmeztetni kell erre a technikára. Egyéb ellenjavallatok közé tartozik a lökés, a közelmúltbeli fejsérülés, a gerincvelő vagy a csontok gyengesége. Ezenkívül az inverziós táblázatok nem ajánlottak azoknak az embereknek, akiknél a közelmúltban műtétet, glaukóma, herniated lemezek, magas vérnyomás, hiatus hernia és egyéb olyan állapotok jelentkeztek, amelyek rosszabbak lehetnek az inverziós terápiában.