Borotvák a higított szőrök számára

Áttekintés

A Pseudofolliculitis barbae, amelyet íves szőrszálaként ismerünk, a test borotválkozó területeire, az arcra, a nyakra és a hónaljra is hatással van. A CNN Health azt mondja, hogy a borotválkozás szőrszálak a bőrfelülethez közel állnak, ami miatt a haj felhajlik, és nő a bőrbe, ahelyett, hogy kilépne a tüszőbıl. A gyulladt dudorok a bőr alá tapadt szőrre reagálnak. Ha hajlamos a higgadt szőrre, fontolja meg a borotvát, amely segít megelőzni ezeket a fájdalmas kitöréseket.

Dupla szélű borotva

Ez a fajta régi iskola borotvája valószínűleg a nagyapád orvosi szekrényében található. A dupla élű vagy biztonsági borotva egy borotvapenge behelyezését teszi szükségessé, mindkét oldalán vágóélekkel. A rendkívül göndör hajú férfiaknál a kettős élű borotvák az egyik legjobb megoldást kínálják, hogy elkerüljék a higított szőrszálakat és az ehhez kapcsolódó borotvakot , “Mondja Corey Greenberg, az NBC” Weekend Today “című munkatársa. Azt is javasolja, hogy egy borzsa hajkefét használjon borotvakrém alkalmazására. A sörték óvatosan leraktani a bőrt, hogy csökkentsék a hízott szőröket. Ha folyamatosan szenvednek a higított szőrszálak, néhány napig hagyja borotválkozni, hogy a sérülések meggyógyuljanak, majd váltson át egy kettős élű borotvára.

Single-Blade Razor

A több pengével ellátott borotvakészülékek közeli borotválkozást tehetnek lehetővé, de fennáll annak kockázata, hogy a szőrzetet a bőr felszínén levágják. A CNN Health szerint csökkentheti a hízott szőrszálak példányát egy penge borotvával. A hajnövekedés irányában borotválkozás szintén csökkenti az ingrandált szőrök esélyét. Vásároljon cserélhető patronokból vagy eldobható borotvákból álló egypengésű borotvákat.

Egyenes borotva

Az egypengésű borotva egy másik változata a régimódi egyenes borotva. Míg a biztonsági borotva technika bizonyos mértékű türelmet igényel a tökéletes tökéletesítéshez, az egyenes borotválás elsajátítása nagy gyakorlatot, pontosságot és nagyon stabil kézhasználatot igényel. Annak érdekében, hogy elkerülje a higított szőrszálakat, és a lehető legjobb borotválkozást érje el, vegye fel a szakembert a penge rendszeres megmunkálásához.

Elektromos borotva

Az American Osteopathic College of Dermatology az elektromos borotvákat ajánlja könnyű borotválkozási megoldásként a higított szőrök számára. Az elektromos borotvák nem igényelnek speciális edzést, és nedves és száraz verziókhoz használják a gyors reggeli borotválkozáshoz. A fólia borotvái egy sor pengével rendelkeznek, amelyek gyorsan előre-hátra mozognak egy acéllemez vagy fólia alá. A forgó borotvák vágják el a szőrszálakat több pengéjű mechanizmussal, amelyek megforgatják és forgatják. A Férfi tudomány azt sugallja, hogy az elektromos borotva nem borítja a szőrszálakat olyan közel, mint a kézi borotva. Ez a hiányosság jó hír, hogy a higított haj szenved, mivel a közelség hiánya csökkenti a haj növekedésének esélyét.