Előnye és hátránya a dohányzás egy vízipipa

Rák és más betegségek kockázatát

A vízipipa egy vízcső, amely egy vagy több dohányzó tömlőt, egy csövet és egy tálat tartalmaz a dohány tartására. Számos méretben és stílusban jönnek, és az egész világon értékesítik. Sokan élvezik a dohányzás pihentetését a vízipipa-ból, mert előnyei vannak a dohányzás egyéb formáival szemben, de hátránya nélkül. Vegye figyelembe a dohányzás előnyeit és hátrányait a horogsorból, mielőtt úgy döntesz, hogy megpróbálja.

Nikotinfüggőség

A Mayo Clinic szerint a horogsoros dohányzás ugyanazokat az egészségügyi kockázatokat hordozza, mint a dohányzás. A dohányzóknak nagyobb a kockázata a tüdőrák, a szájrák, a szívbetegség és a tüdőtágulás, mint a cigaretta dohányzók.

Fertőző betegség veszélye

A nikotin a cigaretták függőséget okozó összetevője. Bár azt gondolhatja, hogy elkerülje ezt a csúnya anyagot, ahelyett, hogy a vízipipa füstöt ajánlana, ez nem így van. A Mayo Clinic szerint a vízipipa dohányzás körülbelül ugyanannyi nikotin füstöt tartalmaz, mint a cigaretták, és a dohányzóknak a cigarettafüggőség veszélyeztetése a dohányfüsthöz hasonlóan.

Kevesebb a fogak festése

Bár a kanapé dohányzás nem okoz hideget vagy vírust, segíthet átadni őket. A fogászati ​​IQ azt sugallja, hogy a tömlő személyes és személyes áthaladásának rituáléi a közösségi vízipipa-beállításokban, mint például a bárokban vagy társalgókban, nagyobb kockázatot jelentenek a fertőző betegségekre, sőt olyan betegségekre is, mint az orális herpesz. Ez a kockázat minimálisra csökkenthető az eldobható műanyag horogsoros tippek használatával.

Fokozott illatú

Bár úgy tűnhet, hogy a dohányzás nem rendelkezik semmilyen előnyökkel, ez nem így van. A fogászati ​​IQ jelentése szerint a horogkerítés a dohányzás sokkal jobb az orális egészségre. A különbségeket a vízipipa dohány, vagy a shisha gyártásának módja miatt nem fedi a fogak, mint a cigarettafüst. Ez sokkal érzékenyebb alternatíva a cigaretták számára azok számára, akik fehérebb mosolyt céloznak.

Sokan egyetértenek abban, hogy a cigarettafüst szaga sértő, így az emberek szaglásnak tűnnek, mint egy hamutálca. A dohányzáshoz használt dohányt dohány, édesítőszer és gyümölcs kombinációjával készítik, ami sokkal kellemesebb illatot eredményez, mint a meglehetősen büdös cigaretta társaik.