Gyors módja a fájó izmok gyógyítására

Áttekintés

Függetlenül attól, hogy ezek egy gyakorló rutin eredménye, a munka nehéz emelése vagy bármi más, ami törést okoz, az izmok elkerülhetetlenek. A fizikai aktivitás és a fizikai aktivitás növekedése természetesen fáradt és izomtathat. Az izomfájdalom tipikusan azt jelenti, hogy a test erejét erősíti és megszokja a tevékenységet. Szerencsére számos gyors és egyszerű dolgot tudunk megtenni, hogy megkönnyítsük a fájdalmas izmok kellemetlenségét.

nyújtás

Az edzés előtt és után egy nyújtási rutin elvégzése segít a fájdalmas izmok enyhítésében, és előfordulhat, hogy a Maryland-i Egyetem Orvosi Központja szerint a következő alkalommal előfordulhat, hogy a fájdalom előfordul. Fontos megjegyezni, hogy soha ne nyúljon hideg izmokkal. Ha edzés előtt feszülsz, néhány ugródeszkát meg kell tennie, és kb. Öt percig kell járni, mielőtt elkezdené a nyújtási rutinodat. Ha felmelegszik, nyújtsd ki az izmokat, amelyeket a szokásaid során ki fogsz dolgozni. Amint az edzés befejeződött, ugyanazokat az izomokat húzza ki. Ez nem csak a lehűlésre szolgál, hanem az izmok lazítása is, amelyek szigorodtak, enyhítik a fájdalmat.

hőség

A hő felhasználása hatékony módja a fájdalmas izom fájdalmának leküzdésére, a DallasNews.com szerint. A hőt fel lehet használni vagy forró sajtolással vagy fűtőbetáplálással vagy meleg fürdőben történő áztatással. A hő használata növeli a vér áramlását a fájó izomhoz, lehetővé téve a gyors gyógyulást. A hő segít az izmok relaxációjában is. Ha izomfájdalmát sérülés okozza, például kóros izom, legalább két napig alkalmazza a jeget az izomra, mielőtt a sérülésre melegítené. A jég felhordása megszünteti a sérüléssel járó duzzanatot.

Over-the-Counter gyógyszerek

Ha a nyújtás és a hő alkalmazása nem működik a fájdalmas izmaidon, vannak olyan over-the-counter gyógyszerek, amelyek segíthetnek csökkenteni a fájdalmakat, fájdalmakat és gyulladásokat, amelyek a fájó izmokat. Forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez az ilyen gyógyszerek hatékonyságáról és biztonságosságáról, különösen akkor, ha már létező állapotban van, amelyet már gyógykezelés alatt kell tartani.