Jogorvoslatok az ízületi gyulladásra a kezekben

Áttekintés

A kezet érintő ízületi gyulladás fájdalmas lehet és rokkantsághoz vezethet. Ha az ízületi gyulladás eléggé súlyos ahhoz, hogy együttes deformitást okozzon, a hétköznapi feladatok, mint a grooming, az étkezés és az öltözködés kihívást jelenthet. A kezelés célja a tünetek csökkentése és a mozgás tartományának fenntartása a kezében. Az ízületi gyulladásnak vannak olyan általános orvosságai, amelyek kipróbálhatók. Azonban, mivel az ízületi gyulladás másképp érinti az egyes személyeket, előfordulhat, hogy néhány gyógyszerkészítménnyel kísérletezni kell, hogy melyik működik legjobban.

Gyógyszerek és injekciók

Az osteoarthritis és a kézben lévő reumás ízületi gyulladás együttesen deformálódhat, és megnehezítheti a hétköznapi feladatokat. Mivel az ízület változik, a fájdalom, a duzzanat és a mozgásvesztés csökkenhet: a kezelés első lépése, hogy megtalálja a megfelelő gyógyszert a tünetek kezelésére, mivel gátolja a szervezet gyulladást okozó képességét, állítja az amerikai ortopédiai sebészek akadémiája . Ez magában foglalja mind az over-the-counter, mind a vényköteles gyulladásgátló szereket. Ha nem sikerül, kézi injekciókat meg lehet próbálni.

Gyakorlat

Mivel az ízületi gyulladás minden formája kihívást jelenthet a kezek kihasználásával, a Cleveland Klinika azt ajánlja, hogy mindennap finom kézfogásokat végezzen, hogy a lehető legtöbb erővel és mozgási tartományban tartsa a kezét. Ez magában foglalhatja a legszélesebb kezek megnyitását, majd ököllel vagy minden egyes ujjhoz érintve a tenyér egyik középpontját. Az erő erősítéséhez kézi eszközök vannak, amelyeket kézizomzatok és ízületek gyakorlására lehet szorítani.

Krémek és gélek

Helyi megoldások alkalmazhatók olyan kezekre, amelyek segíthetnek a tünetek enyhítésében, állítja a Mayo Clinic. Néhány formulát úgy terveztek, hogy az ízületek forró vagy hideg legyenek, ami segíthet kikezdeni a kezét vagy zsibbadni a fájdalmat. Vannak olyan termékek is, amelyek aszpirint tartalmaznak a fájdalom és a duzzanat csökkentésére. A capsaicin-tartalmat tartalmazó termékek csökkentik a P anyagszintjét a szervezetben. Ez a kémiai szerepet játszik a fájdalom üzenetek küldésében az agyban. Ezenkívül vannak olyan zselék és tapaszok, amelyek az orvos által ajánlott receptköteles gyógyszereket tartalmaznak, pszoriatikus ízületi gyulladás vagy pikkelysömör esetén a National Psoriasis Foundation azt állítja, hogy a topikális gyógyszerek, például a kortikoszteroidok, És a fényterápia felhasználásával segíthet.

Paraffinviasz fürdő

A paraffinviaszkád néhányszor átitatja a kezeket meleg viaszba, hogy teljesen lefedje őket. A kezeket ezután egy törülközővel vagy műanyag zacskóval takarják meg, hogy segítsen megőrizni a meleget. Az Országos Arthritis és Csont- és izomrendszeri és bőrbetegségekkel foglalkozó Intézet kijelenti, hogy ez a fajta kezelés átadhatja a hőt az ízületi gyulladásoknak, ami növelheti a véráramlást és lazítson Izom és ízületek. Hasonló eredményeket lehet elérni meleg és nedves törölközővel vagy fűtőbetét alkalmazásával. A fizikai terapeuták mikrohullámú vagy ultrahangos terápiával is kezelhetik a hőkezelést.

Súlyos fájdalom vagy deformitás esetén a kézi segédhajó használata segíthet. A kéz megragadása nyomást gyakorolhat a fájó kézcsuklókról, és lehetővé teszi az izmok pihenését. A sín túlságosan viselése egyes esetekben gyengesse a kézizmokat. Mindezek alapján a legjobb, ha egy fizikai terapeutával dolgozik, hogy segítsen megtalálni a megfelelő állatot, és megtanulhatja, hogyan kell megfelelően használni.

fogszabályozási