Nem úszási edzések a medencéhez

Áttekintés

A vízi edzés mindkettő javítja a szív- és érrendszer kapacitását és növeli az erőt. Ugyancsak enyhíti a depressziót és a szorongást. A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja megerősíti, hogy a víz gyakorlása javítja általános egészségét és alkalmasságát, és csökkenti a krónikus betegségek kockázatát. Ha élvezi a vizet, de nem erős úszó, nem kell lemondania a medence használatáról a testmozgásért. Ehelyett válassza ki a medence tevékenységeket, amelyek nem igényelnek úszást.

Séta az edzésed

A vízi sétálás jó alternatíva az úszáshoz, különösen azok számára, akiknek a szárazföldi gyakorlása túlságosan fájdalmas, jegyzi meg az Arthritis Alapítvány. A víz felhajtóereje könnyű testmozgást biztosít, amely könnyű az ízületeken. Töltsön 30-60 percet gyaloglás vagy kocogás a medence sekély végén, a medence egyik oldaláról a másikba. Vagy csatlakozz egy osztályhoz vagy gyakorlathoz saját magadon. Végezze el az edzést olyan vízben, amely nem magasabb, mint a derék mellkasod, és csak úgy járjon el, mint a földön. Növelje az edzés nehézségét kocogással, növelve a térdét, vagy hozzáadjon vízgerendákat vagy kézi szövedéket a nagyobb ellenállásért.

Keverés

A csoportos kerékpározás világa találkozott a vízi fitnesz világával, vízi ciklusokkal, amelyek a medence köré csoportosulnak, és a csoportos kerékpáros órákon a vízben. A víz kétféle módon kerékpározik: először a víz felhajtóereje csökkenti a hátán, csípőjén és térdén tapasztalt nyomást a szárazföldi kerékpárokon, másrészt a víz természetes ellenállása a kerékpár pedálokkal szemben növeli az edzés intenzitását Jobb eredmények. A nulla mélységű, strandszerű belépési pontokkal rendelkező medencék nagyobb valószínűséggel kínálnak vizsga-ciklusokat, mert a ciklusok könnyebben bejuthatnak a medencébe és ki.

Vízi aerob lehetőségek

A víz aerobik kipróbált és valódi lehetőséget kínál az egyének számára, akik az úszási köröket kifogásolják. A szárazföldi fitnesz osztályokhoz hasonlóan a víz aerobik osztályok különböző formákban és nehézségi szintekben jönnek létre. Találhatnak osztályok az Ai Chi-ban, egyfajta vízi Tai Chi, vízi tánc vagy akár aqua lépés és súlyosztály. Amellett, hogy széles választékát kínálja a fitnesz lehetőségeknek, a vízi aerobik órák lehetőséget kínálnak arra, hogy társalgassanak más osztálytagokkal és közösségkötvényeket építsenek ki.