Nyomáspontokat a csuklóban

Áttekintés

A csontos területeken számos nyomáspont van, a kínai orvoslás és az akupunktúrás elmélet szerint. Néhányan hasznosak lehetnek a fájdalom csökkentésére, míg mások hasznosak az egyes szervek rendellenességeihez társuló tünetek enyhítésében. Feltétlenül beszélje meg a tüneteit orvosával, valamint engedéllyel rendelkező kínai akupunkturistával vagy akupresszúra-masszázsra igazolt valakivel, mielőtt nyomás alá helyezi a terápiát.

8. tüdőpont

Az Akupunktúra kézikönyvében a csukló alján található tüdő 8, a jobb kezét pedig úgy, hogy a tenyér felfelé nézzen, és megtalálja a csukló gyűrődését, és keresse meg a sugár vagy a jobb csont között a mélyedést Oldalról és a legkülső ínről: A csuklórés körülbelül egy hüvelykével a könyök irányába tüdő fekszik. Az acupuncture.com szerint hasznos a köhögés, az asztma, a mellkasi fájdalom, a torokfájás és a csukló fájdalma kezelése .

9. tüdőpont

Ez a pont ugyanazt a vonalat viseli, mint a tüdő 8, ezért kövesse ugyanazokat a lépéseket a tüdő 8 megtalálása céljából. A 9 tüdő azonban közvetlenül a csuklórésen található, az “Akupunktúrás kézikönyv” szerint. Az Acupuncture.com azt állítja, hogy hasznos a köhögés, a fejfájás, a csukló fájdalma és a csuklás kezelésére.

Nagy bélcsomópont 5

Egy másik energiacsatorna, vagy meridián, amelynek csuklópontja a vastagbélcsatorna. Az 5. pont ezen a csatornán hatékonyan csökkenti a csukló fájdalmát vagy gyengeségét, valamint köhögést, izgatottságot, fogfájásokat és fejfájást, az “Akupunktúrás kézikönyv” szerint. Az orvos megtalálhatja ezt a pontot azzal, hogy elosztja mind az öt ujját, tenyérrel lefelé. Két inak van, amelyek kiemelkednek a hüvelykujj alapján, ami depressziót okoz. A vastagbél 5 található ebben a depresszióban, állítja yingyanghouse.com.

Szívpont 7

A csukló alján keresse meg a 9 csövet a csuklórétegben. Kövesse a csukló csontozatát a csukló másik oldalára az ulna csont és a legkülső ín között. A szív 7 ebben a depresszióban rejlik, és álmatlanság, szívfájdalom, szívdobogás és fájdalmas torok lenyomására, az “Akupunktúrás kézikönyv” szerint.

Mind az “Akupunktúrás kézikönyv”, mind a yingyanghouse.com azt állítja, hogy a szakember kérheti, hogy tegye a tenyeredet a mellkasára, hogy megtalálja ezt a pontot. A csukló dorzális, vagy felső része a ulna kiemelkedése, amely a kerek gomb a csukló külső része közelében helyezkedik el. Ha a tenyerével lefelé néz, a gyakorló az ujját ráhelyezi arra a csontrétegre, majd tegye a tenyeredet a mellére. Ez a mozgás eltér a ulnától, és enyhe depresszió alakul ki, ahol a vékonybél 6 található. A váll és a kar fájdalmára utal, és a szemfájdalomra és a látás homályosságára is alkalmazható.

A Sanjiao vagy a hármas fűtő csatorna olyan pontot tartalmaz, amely hasznos lehet a nyak, a kar és a csukló duzzanatáért és fájdalmáért, a süketségért és a szájszárazságért, a yingyanghouse.com szerint. Az Akupunktúrás Kézikönyv szerint a helyzete a csukló felső részén található. A kezelőorvos kérheti, hogy nyújtsa be az ujjait és a csuklóját, hogy könnyebben megtalálja a pontot. A csuklócsukló a depresszió szintjén a negyedik és ötödik ujjcsont között található.

Kis bélcsomópont 6

San Jiao pont 4