Omega-3 vitamin előnyei

Atherosclerosis

Az Omega-3 zsírsavak hasznosak a szervezet egészségére, és táplálékukon vagy táplálékukon keresztül fogyaszthatók, a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint. Bár az omega-3-vitaminok sok különböző módon segítik a szervezetet, több mint 3 g omega-3 zsírsavat kapunk a kapszulákból, csak orvos felügyelete mellett. Túl sok omega-3-vitamin okozhat túlzott vérzést néhány embernél, az American Heart Association szerint.

Vérrögök

A MayoClinic.com szerint az omega-3 vitaminok lelassíthatják az atherosclerosis kialakulását vagy az artériák keményedését, és enyhén csökkenthetik a vérnyomást

ütés

Az Omega-3 vitaminok csökkenthetik a szívkoszorúér-trombózis kockázatát, a véráramlás megszakadását az atheroszklerózis következtében kialakuló vérrög miatt, a “táplálkozási és diétaterápia alapjainak” megfelelően.

Agyfunkció

Az omega-3-vitamin bevétele csökkentheti a kóros szívritmuszavarok és stroke-okat a kardiovaszkuláris betegségben szenvedőknél, a MayoClinic.com szerint.

Rheumatoid arthritis

Az Omega-3 vitaminok befolyásolják az agyat a memória, a teljesítmény és a viselkedési funkció tekintetében, a University of Maryland Medical Center szerint. Az omega-3-vitamin hiányának tünetei: fáradtság, rossz memória, hangulatváltozás vagy depresszió és rossz vérkeringés.

Tanulmányok szerint az omega-3-vitaminok segítenek csökkenteni a reumatoid artritisz tüneteit, beleértve az ízületi fájdalmat és a reggeli merevséget, a University of Maryland Medical Center szerint.