Pilates gyakorlatokat, hogy elkerüljék a terhesség alatt

Áttekintés

Ha jó állapotban vannak, a terhes nők általában harmadik trimeszteren keresztül gyakorolhatnak. A Pilates gyakran az edzés egyik javasolt formája, és ismert a szelíd, mégis hatékony mozdulatáról és képességéről, hogy javítsa a testtartást és csökkentse a stresszt és fájdalmakat. Azonban nem minden Pilates gyakorlata megfelelő a terhesség alatt. A háton vagy a gyomoron végzett gyakorlatok kellemetlenséget okozhatnak, vagy esetleg sérülést okozhatnak a testedben. Ha Pilates-osztályon vagy Pilates oktatóval dolgozik, győződjön meg róla, hogy ő előtti szenvedést jelent.

Szorító gyakorlatok

A rectus abdominus, vagy a hatcsomag, a terhesség alatt hajlamos elválni. Ezért fontos, hogy a várandós nők megakadályozzanak további hasi sérülést ezen a területen. A Pilates Pro szerint sok pilates gyakorolja, hogy a rectus abdominust megszüntesse. Ezek közé tartoznak a gyakorlatok, amelyeken a hátán fekszel, mint például a kettős lábszárak. Ez és más hasonló gyakorlatok megkövetelik, hogy hazudj a hátadon, és térdre és fejre vigye a mellét. Ezután, amikor az abszolút hátra húzod, nyissa ki a lábad előtted és a karodat a fejeden. Ezután használja a hasfalat, hogy körbeforduljon a kiindulási helyzetbe.

Fekve lefelé

Pilates gyakorlatok, amelyek megkövetelik, hogy feküdjenek a gyomrában, vagy valamilyen formában lefelé lefelé lehessen elhelyezni, nem javasolt a terhes nők számára, mivel a gyomra fekve nem optimális helyzetben van. Ezek közé tartoznak az olyan gyakorlatok, mint például az X, amely megköveteli, hogy feküdjön a gyomrára, és kiterjeszti a karját és a lábát, mintha X-et formálna a testével. Belégzéskor emelje fel a karját és a lábát. Ahogy kilégzett, vigye vissza a könyökét derékig, miközben egyszerre hozza össze a lábad. A terhes nők számára jobb, ha ezeket a pózokat úgy módosítja, hogy oldalukra fekszik, és egyidejűleg hasonló mozgást végez.

Mély nyúlás

Míg a gyengéd nyújtás nyugtató és pihentető lehet a terhesség alatt, a mély nyújtás sérüléseket okozhat, és a Mindent a Pilates szerint el kell kerülni. Ez magában foglalja a közös Pilates karkötő nyúlványt, amelyet a hátán fekszik, és egy lábat merőleges a testére. Ezután ragadja meg a lábát, a sarkát vagy a karkötőt, hogy tovább húzza a lábát a mellkasához. Ehelyett ülj fel egyenesen a padlón, a lábad előtt állva nyújtva. Csomagolj egy Pilates vagy jóga pántot a lábad talpán, és óvatosan húzza fel a hevedert, amíg kényelmes nyúlványt nem érez.