Probiotikumok, amelyek nem igényelnek hűtést

Áttekintés

Az élő baktériumok és az élesztő az ételben vagy étrendkiegészítőben hangtalanul hangzanak, de tényleg egészségesek lehetnek. A probiotikumok, a mikrobák, mint például a Lactobacillus acidophilus, a Lactobacillus bifidus vagy a bifidobacterium bifidum, mint a probiotikumok, a baktériumok egészségének javítására, a hüvelyi, húgyhólyag és a nemi úton terjedő fertőzések prevalenciájának csökkentésére, az immunfunkciók növelésére, a koleszterinszint és a lipidszint csökkentésére, És elősegíti az irritábilis bél szindróma, az ételallergia, a fáradtság, a depresszió és az ízületi gyulladás megelőzését. Ezeket a kiegészítőket azonban az USA Food and Drug Administration (FDA) nem szabályozza a tisztaság, életképesség vagy hatékonyság szempontjából, és gyakran nem tartalmaz életképes mikroorganizmusokat. Ez különösen igaz a hűtésre nem igénybe vett probiotikumokra. Emellett a nem hűtött probiotikumok gyakran tartalmaznak ismeretlen fajokból álló baktériumokat vagy potenciálisan káros fajokat.

Bartell Brand és Rite Aid Acidophilus

A Bartell Drugs és Rite Aid egyaránt probiotikus kiegészítőket ad, amelyek nem igényelnek hűtést. Mindkettő Lactobacillus acidophilus tartalmú. Ezenkívül a Rite Aid állítólag Lactobacillus bulgariumot és Bifidobacterium bifidumot is tartalmaz. Sajnos a Bastyr Egyetem 2003-as tanulmánya szerint sem a Bartell’s acidophilus, sem a Rite Aid’s acidophilus nem tartalmaz Lactobacillus acidophilust, Lactobacillus bulgariumot vagy Bifidobacterium bifidumot. Inkább Lactobacillus rhamnosust tartalmaznak. Bár ez nem a terméken feltüntetett faj, a Lactobacillus rhamnosusnak jótékony hatásai vannak az emberre, segítve az emésztést és az immunitást, valamint csökkenti az antibiotikumokkal járó hasmenést gyermekekben.

A természet Bounty Acidophilus

A Nature’s Bounty Acidophilus-t probiotikus kiegészítőként is forgalmazzák, amely nem igényel hűtést. Sajnos, amikor a Bastyr Egyetem kutatói 2003-ban tesztelték, ez a kiegészítés nem tartalmaz életképes Lactobacillus acidophilust. A kiegészítés azonban Gram-pozitív rúdokat mutatott a grammafesték vizsgálatában, jelezve, hogy a kiegészítésben vannak olyan, nem meghatározható, nem meghatározott organizmusok, amelyek meghatározatlanok. Ez azt jelzi, hogy a táplálék egyidejűleg életképes organizmus volt, de nem Lactobacillus acidophilus volt.

Natrol Acidophilus

A Nature’s Bounty Acidophilus-hoz hasonlóan a Natrol Acidophilust Lactobacillus acidophilus-t tartalmazó probiotikumként forgalmazzák, amely nem igényel hűtést. A Bastyr Egyetem 2003-as tanulmánya azonban azt jelzi, hogy bár a meghatározatlan fajok nem életképes organizmusai megjelentek a Gram-folt teszten, a probiotikus kiegészítésben nem talált életképes Lactobacillus acidophilus.

Természetes márka Acidophilus Plus

A Natural Brand Acidophilus Plus egy másik probiotikus kiegészítő, amely nem igényel hűtést. A Bastyr Egyetemen 2003-ban végzett vizsgálatok azt mutatták ki, hogy nemcsak a címkén feltüntetett Lactobacillus acidophilus nem tartalmazta ezt a kiegészítõt, hanem nem tartalmazott életképes organizmusokat sem meghatározó fajokból. Nem világos, hogy valaha is tartalmazott-e valamilyen organizmust.

A Safeway szupermarketlánc eladja a “Safeway Select Acidophilus Plus” -t. A címke szerint ez a probiotikum nem igényel hűtést. Sajnos a Bastyr Egyetem felfedezte a Lactobacillus acidophilus, a Bifidobacterium longus vagy a Bifidobacterium bifidum jelenlétében jelenlévő organizmusokat, a Lactobacillus gasserri-t. A Lactobacillus gasserri egy viszonylag “jó” baktérium, mivel általában a gyomor-bélrendszerben található. Ez összefüggésbe hozható a fekális mutagén enzimek csökkentésével, amelyek segítenek a normális egészséges baktériumok megőrzésében, a bélrendszerben való tapadásban és a makrofágok stimulálásában, ami elősegíti az immunrendszert és a bakteriocinok termelését, más baktériumok növekedését gátló toxinokat.

A General Nutrition Center a Kyoto-Dophilust, a probiotikumot, amely nem igényel olyan hűtést, amely állítólag Lactobacillus acidophilust, Bifidobacterium bifidumot és Bifidobacterium longumot tartalmaz. Ismét a probiotikum-kiegészítés nem tartalmazott ilyen organizmusokat tesztelés közben. Ebben az esetben három különböző fajot fedeztek fel: Lactobacillus gasseri, Enterococcus durans és Bifidobacterium infantis. Bár a Lactobacillus gasseri és a Bifidobacterium infantis előnyös lehet, az Enterococcus durans hasmenéshez társul, amit esetenként emberi klinikai fertőzésekben jelentettek.

Safeway Válassza ki az Acidophilus Plus-ot

Kyo-Dophilus