Probiotikumokat, mielőtt a fehérje megrázza a gázt

Lactobacillus

A fehérje rázkódása a hiányos emésztés miatt a gyomor-bélrendszeri diszkomfort tüneteit okozhatja, beleértve a gázt, a puffadást és a hasmenést. Ez részben annak tudható be, hogy a legtöbb fehérjepor-kiegészítés tejtermékből izolált anyagokat tartalmaz. A laktóz intoleranciát tapasztaló személyek önmagukban érzékenyek lehetnek a nemkívánatos mellékhatásokra. Fontolja meg ezeket a probiotikus, vagy barátságos baktériumok hozzáadását, a táplálékkiegészitéseket, hogy csökkentse a gázt, amikor az ivás fehérje rázza.

Bifidobacterium

A legismertebb törzs, a lactobacillus baktériumok fermentált ételeket, például joghurtot, kefírt és idősebb sajtokat állítanak elő. A bélben a lactobacillus baktériumok táplálékokat és rostokat táplálnak életciklusukat. Ennek ellenére a Life Extension magazin szerint tejsavot, emésztő enzimeket és más anyagokat termelnek, amelyek javítják az emésztést, támogatják az immunitást és megakadályozzák a gastrointestinalis betegségeket. A közös lactobacillus törzsek közé tartozik a L. acidophilus, L. reuteri, L. rhamnosus, L. casei, L. bulgaricus és L. plantarum. Ezek a probiotikumok meggátolhatják a gázt, amikor fehérjeszintézis alkoholt fogyasztanak azáltal, hogy felszabadítják az emésztő vegyületeket, amelyek segítenek a laktózcukrok és fehérjepeptidek lebomlásában.

Saccharomyces

A lactobacillus törzsekhez hasonlóan a bifidobacterium fermentált élelmiszerekben is megtalálható, és egész életük során az egészséges emésztést segítheti. A probiotikumok segítenek a kórokozó vagy a betegséget okozó mikroorganizmusok előléptetésében, amelyek szintén kolonizálják a beleket. A vírusok, a penészgombák és a káros baktériumok egyensúlyhiányt okozhatnak a bélflórában, a betegség megfelelő feltételeinek megteremtését Gary B. Huffnagle és Sarah Wernick “The Probiotics Revolution” szerint. A közös törzsek közé tartoznak a B.bifidum, B. lactis, B. breve, B. longum, B. infantis és B. animalis.

Egyéb törzsek

A Saccharomyces törzsek valójában egy élesztőforma, bár továbbra is probiotikumok. Például ezek a törzsek megtalálhatók a kereskedelmi probiotikumokban, mint a Florastor. A probiotikumok másik fontos szerepe a belekben az, hogy megszüntesse az erőfölényért versengő káros élesztőket. Patogének, mint a candida okozhat élesztő-fertőzések, gyulladás és emésztési diszkomfort. A Saccharomyces cerevisiae és a Saccharomyces boulardii az USProbiotics.org szerint az osztály legáltalánosabb törzseit képviselik.

A probiotikumok olyan sokféle törzse van, hogy egyetlen forrás sem próbálhat kimerítő listát szolgáltatni. A tudósok és a kutatók folyamatosan felfedezik és átnevezik az új fajokat, és tovább fejleszti megértésüket, hogyan hatnak ezek az organizmusok az emberi emésztésre és az egészségre. A Streptococcus törzs S. thermophilus, S. oralis és S. uberis, amelyek szintén előnyösek lehetnek a gáz és a puffadás megelőzésére. A Lactococcus lactis egy másik törzs, amely segíti az emésztést. A Bacillus coagulans néven ismert spóraképző probiotikum felgyorsíthatja az egészséges bélflóra kifejlesztését az Lane Lenard PhD “Optimizing Digestive Health” szerint.