Shot put & discus fúró technikák

Áttekintés

A lövés és a discus dobás az izomot pályára és pályára helyezi, de a technika is fontos szerepet játszik az események sikerének elérésében. A különböző gyakorlatok segítenek megtanulni és tökéletesíteni a technikáját.

Melegítő fúrók a lövéshez

Az alulhasítatlan dobás, a mellkasi passzázs és a csuklós flip gyakorlatok segítenek felmelegedni és felkészíteni a testet a lövés mozgására. Ahhoz, hogy az alulról mozogjon, álljon a mezőre néző lábujjával, tartsa a lövést mindkét kezével a teste előtt, térdre hajlítsa, és a lábaidat és a karjaidat felhúzza. Ez a fúró a teljes test használatával működik, hogy elindítsa a lövést. Tartsa a lövést mindkét kezével a mellkas szintjén, és nyomja meg a lövést felfelé és kifelé, a kar hosszabbításán dolgozva. A csuklógörgők a dobás végső lépcsőjén dolgoznak, és ha helyesen csinálják, extra távolságot adhatnak hozzá. Fogja meg a lövést a kezével a nyakával. Amíg a mezőt nézed, használd a csuklódat, hogy lenyomd a nyakát.

Melegítő fúró a Discus számára

Álló felszabadítások és bowling a diszkusz segítségével a kibocsátás. Amikor helyesen oldja fel a lemezt, lapos lesz, és tovább halad. Az álló emissziók a levegőbe történő kibocsátáskor dolgoznak. Fogja meg a tárcsát az ujjhegyeivel, miközben a hüvelykujjával a lemez lapos részén nyugszik. Húzza fel a karját az ég felé, és engedje el a diszkuszt a mutatóujjától. Fogja meg a lemezt, vagy hagyja, hogy visszaessen a talajra: A bowling fúróhoz tartsa a lemezt úgy, mint az állandó felszabadításnál. Vegyünk egy lépést az ellenkező lábával, hajlítsuk a derekadat, és engedjük fel a diszket a földön, és hagyjuk, hogy elaludjon a mutatóujjával. A korongnak egyenes vonalúnak kell lennie a szélén.

Orvosi labda elhelyezése a magasság és a távolság tekintetében

Az orvostudományi golyók jó eszköznek bizonyulnak ahhoz, hogy segítsenek a kezdőknek a lövés-készítés technikájának elsajátításában. Nagyobbak és könnyebben dobhatók, és szükség esetén könnyebb súlyt használhat. Ehhez a fúróhoz tartsa az orvosi labdát úgy, ahogy lőtt, lerúgja magát egy álló pozícióba, és felhúzza a labdát. Az optimális felszabadítási szög a legtávolabbi távolság eléréséhez 42 fok. Használd az egész testedet a labdát. Húzza ki a lábad, és használja a hát és a mellkasi izmokat, mielőtt eldobja a dobó karját. További nehézségek esetén próbálja ki a kötélzetet 7-10 láb magasra a labda tisztításához. Minden alkalommal, amikor kitisztítja a magasságot, lépjen vissza két lépésből.

Lead-up egy Hula Hoop-val

Egy hula karika használható egy discus helyett egy kezdő lövő számára, hogy megtanulja a dobás lábbeli és kar mozgását, a kiadás frusztrációja nélkül. Fogja meg a hula karját a kezedben, karját hosszabbítva. Lépj be az ellenséges lábfejhez, a lábad, a csípő és a mellkas vezetésével, miközben a karodat a test körül lengeted. Tartsa a karját kissé a váll alatt, és engedje el a karját a teste előtt a szem szintjén. A nehézség növeléséhez kezdj el állni az ellenkező oldalon a mező felé nézve, és forgassa a lába lábán, ahogy felemeli a karját, hogy elengedje a karját.

A csúsztatható fúró segít a bizalom kiépítésében a lövés dobásáért. Kezdje a kör hátoldalán egy lehorgonyzott helyzetben, háttal a mezőre. Nyomja le a bal lábát, és vezesse a jobb lábát lefelé és kifelé a lábujj felé. Ezzel párhuzamosan forgassa el a lábadat úgy, hogy párhuzamos a lábujjával. Miután elsajátította az akciót, elkezd forgatni a csípőidet a dobási mező felé, miközben a vállát a kör hátoldalával megtartja.

A dél-afrikai diszkosz dobás egy háromnegyedes dobás, amit akár egy diszkával vagy egy hula-kerettel lehet kiegészíteni. Kezdjünk a mezőre nézve, bal lábával jobbra. Forgassa a bal lábát, miközben halad előre és körbe a jobb lábával, amíg a sarok a mező felé néz. Ezután lépjen előre a bal lábával úgy, hogy az előző fúró állásában álljon. Fogja meg a karját, és engedje el a korongot.

Glide fúró

Dél-afrikai Throw