Szaunatisztítási követelmények

Padló

A szaunák száraz vagy gőzölget használnak, hogy pihentető és terápiás hatással legyenek a szervezetre. Idővel a szauna felhalmozhatja a szennyeződéseket és a szennyeződéseket, sőt elősegítheti a penész vagy penész növekedését. Annak megakadályozására, hogy a szauna használhatatlanná váljon, legalább hetente vagy többször tisztítsa meg, attól függően, hogy milyen gyakran használja.

Padok

A szaunák meleg, nedves környezete elősegítheti a baktériumok növekedését a padlón és a szaunák egyéb felületén. Ezek a baktériumok közé tartoznak a tinea pedis, közismertebb nevén sportoló lába, állítja a Mayo Klinika. A nyilvános szaunák is elterjedhetnek a Staphylococcus aureus baktériumok, amelyek súlyos bőrstaph fertőzést okozhatnak, beleértve a halálos meticillinrezisztens Staphylococcus aureus – MRSA-t – a Centers for Disease Control és Prevention részeként. Söpörje le és mossa fel a szaunát egy háztartási padló tisztítószerrel vagy egy vízzel és fehérítő oldattal. Hagyja, hogy a padló kiszáradjon és a szauna levegője legyen, mielőtt folytatná használatát.

Stones

A szaunában lévő padokat rendszeresen tisztítani kell, különösen akkor, ha rendszeresen használják a szaunát ruhák nélkül. Mivel a szaunák padjai puha fából készültek, ne használjon rendszeres háztartási tisztítószereket, tisztítsa meg padját vízzel és enyhe tisztítószerrel. A szaunahálózatok biztonságosabbá tételére szolgáló kereskedelmi szauna-tisztítószerek online és a szaunakereskedők segítségével érhetők el. A törülközőkön ülve vagy fekve csökkentheti a szükséges tisztítás mennyiségét, mivel a törülközők akadályt képeznek a test izzadása ellen A szaunád fája. Ha a verejtékjelek súlyos problémává válnak, a Finlandia Sauna Products Corp. javasolja, hogy 120 féle csiszolópapírt használjon, hogy megkönnyítse az izzadt foltokat az erdőből.

Egyéb felületek

Ha fűtött kövekkel ellátott szaunát használ, tisztítsa meg őket, ha szokatlan vagy kellemetlen szagokat bocsátanak ki. Mossa meg a sziklákat enyhe tisztítószerrel és szappannal, és hagyja teljesen megszáradni, mielőtt visszahelyezi őket a szaunába. Cserélje ki a megrepedt kövek vagy köveket, amelyek a tisztítás után is szagolnak. A szaunában bármilyen kört használhatunk, a durva peridotit és az olivin kövek népszerűek, amelyek a legtöbb szaunakereskedőnél érhetők el.

A szaunának más felületét tisztítsa periodikusan vízzel és enyhe tisztítószerrel. Ezek a felületek magukban foglalják a szaunafalakat, az ajtókilincseket, az üzemi kapcsolókat és a fűtést. A fűtőelem tisztításakor győződjön meg arról, hogy az egység teljesen lehűlt, hogy megakadályozza az égést. A faégető fűtők további karbantartást igényelnek, ideértve a hamu rendszeres eltávolítását is. Professzionális kéménytisztító bérlése, hogy tisztítsa meg a kreozot a szaunák kipufogócsövében a tűzveszély csökkentése érdekében.