Táplálkozási tényeket a redline energiaitalról

Áttekintés

A Redline a Vital Pharmaceuticals, Inc. által gyártott energiaital név. Ez az ital a fitnesziparban tevékenykedő egyének számára kerül forgalomba, és egészségügyi klubokban, edzőtermeinkben és egészségügyi élelmiszerboltokban kerül értékesítésre. A Redline termékek cukormentesek, és növényi kivonatok, koffein, aminosavak és szukralóz (mesterséges édesítőszer) keverékét tartalmazzák. A gyártó azt állítja, hogy lehetővé teszi az egyénnek, hogy összpontosítson és több zsírt éget az anyagcsere növelésével és az izomnöveléssel. Bizonyos egyéneknek óvatosan kell eljárniuk, vagy kerülniük kell az ilyen italokat.

Alapinformációk

Az eredeti Redline Energy Drink RTD hatóanyagai közé tartoznak a koffein, az evoburn, a hidroxi, a yerba mate kivonat, a yohimbine és a zöld tea kivonat. A redline kalória- és cukormentes. A szukralózt (Splenda) édesíti, és öt ízben érkezik, beleértve a szőlőt, zöld almát, tripla bogyót, barack mangót és mandarin narancsot. Az energiaitalban lévő összetevők erőteljes ütést tartalmaznak, de kombinációban az emberek fogyasztásának biztonságát nem alaposan kutatták. A Redline stimuláns összetevői közé tartoznak a koffein és a yerba mate kivonat, és a potenciális zsírégető vagy anyagcserét fokozó összetevők közé tartoznak az evodiamin, a yohimbine és a zöld tea kivonat.

Caffeine Rush

A stimulánsok enyhén és ideiglenesen növelik az anyagcsere sebességét, és javítják a rövidtávú, nagy intenzitású edzés teljesítményét számos kutatási tanulmány szerint, köztük a 2010-es Journal of Strength és Conditioning Rsearch című kiadványban. Technikailag csak a kalóriák szolgáltatnak energiát, de egy energikus “érzés” tapasztalható a koffein önmagában történő megtapadásával, talán segítve a hosszabb és keményebb munkát, több kalóriát égetve. A Yerba mate egy dél-afrikai növény, amely 0,7 és 1,7 százalékos koffeint tartalmaz (száraz súly alapján). Yerba mate (kivonat) úgy tűnik, hogy stimuláló hatást gyakorol a szívizomra és növelheti a pulzusszámot is.

Zsírégető potenciál

Az Evoburn egy összetevő név, amelyet az evodiamin nevű növényi kémia leírására használnak. Állatkísérletekben, mint például a Journal Endocrinolgy által 2008-ban publikált adatok alapján kimutatták, hogy csökkenti a zsírfelvételt az egereknél, mivel olyan funkcióval rendelkezik, mint a forró paprika hatóanyagához (kapszaicin), ami növeli a testhőmérsékletet, enyhén növeli a kalória éget. A yohimbine egy alkaloid anyag, amely stimuláns és afrodiziák hatású. Egy kutatási vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy az orális yohimbine-kiegészítés ösztönözheti a zsírégetést a sportolókban, azonban nincs kísérleti bizonyíték arra vonatkozóan, hogy ez hatékonyan csökkenti a zsírszövetet helyi szinten. A zöld tea kivonat gazdag katechinekben, ami segít az energiafogyasztás növelésében és a testösszetétel megváltoztatásában. Ezt a hatást a testmozgás fokozza.

figyelmeztetések

Figyelmeztetés van a Redline energia italok palackján, hogy a 18 év alattiak nem fogyasztják őket. A rendkívül magas koffeintartalmú szerek esetében sem terhes nők, sem magas vérnyomású betegek ne legyenek. Míg a koffein és a zöld tea kivonat önmagában biztonságos összetevők a legtöbb egyén számára, az egyéb hatóanyagokat nem vizsgálták alaposan embereken. A Yohimbe vényköteles formában kapható az Egyesült Államokban a férfi impotencia kezelésére. A Mayo Clinic szerint a yohimbine jelentős mellékhatásokat, például szorongásos reakciókat jelent, és veszélyes lehet, ha túlságosan nagy mennyiségben használják őket. Nagyobb adag orális yohimbine gyors szívverést, magas vérnyomást, pánikrohamokot, fejfájást, szédülést és álmatlanságot okozhat. Bár ez az energiaital nem kínál kalóriát, olyan összetevőket tartalmaz, amelyek káros hatással lehetnek a szervezetre.