Termékek a fülben lévő víz eltávolítására

Áttekintés

Az úszás, a haj samponozása és a zuhanyozás minden esetben a fülben lévő vizet eredményezheti. Tipikusan a víz kifogy a fülcsatornából. A fülbe szorult nedvesség torlódást és halláskárosodást okozhat. Ha figyelmen kívül hagyjuk, a fülben lévő víz fájdalmat és gyulladást okozhat. Azok a termékek, amelyek eltávolítják a fülben lévő vizet, enyhítik a kisebb tüneteket, és megakadályozzák az otitis externa által okozott fertőzést, közismert nevén úszófül.

Abszorbens füldugók

Helyezze be a ClearEars füldugókat, miután kedvenc vízi sportját élvezte, hogy felemelje a vizet a füléből. A “Wall Street Journal” című, augusztus 2009-es cikk, “An After-Dip Earplug” című jelentése szerint a puha habpolimerből készült szabadalmaztatott ClearEars dugók beszívják a vizet a fülcsatornából. Az alkoholmentes füldugók gyerekeknek és felnőtteknek dolgoznak. A ClearEars csomagolás szerint újra felhasználhatja ezeket a környezetbarát füldugókat a cserepes növényekbe, hogy segítsen nekik tartani a nedvességet az öntözés között.

Fülszárító

Míg egy zajos hajszárító megteheti a munkát, a Mack füldugót kifejezetten úgy tervezték, hogy a külső fülcsatornában a maradék nedvességet szárítsa, a Pharmacy Times honlapján. Az újratölthető, kompakt készülék egy zacskóba vagy pénztárcába illeszkedik, így megfelelő választás lehet az edzőterembe, a strandra vagy a nyaralásra. Ez a termék öt mosható fejet tartalmaz, amelyet a család minden tagjának használnia kell. A készülék a fül külső felületén nyugszik, és egy 80 másodperces ciklus után automatikusan kikapcsol.

Fülszárító cseppek

Az over-the-counter cseppek, mint az Auro-Dri, a Mack’s dry-n-Clear fülszárító és a swim-fül, segítenek enyhíteni a kellemetlen érzést a vízzel kapcsolatos tevékenységek után. Ezek a típusú szemek úgy működnek, hogy a felesleges vizet szárítják izopropil-alkohol és vízmentes glicerin kombinációjával. A “Nonprescription Product Therapeutics” című könyv szerint 2000-ben az FDA jóváhagyta az alkohol-glicerin oldatot biztonságos és hatásos módszerként a fülcsatorna vízének tisztítására.

Háztartási cikkek

A fülben levő víz eltávolításának legolcsóbb módja a közös háztartási termékek használata. A MayoClinic.com azt javasolja, hogy egyenlő részekből álló fehér ecetet és izopropil-alkoholt használjon a fül kiszáradásához és a káros baktériumok kialakulásának korlátozásához, amelyek a fürdő fülét okozhatják. A külső fül törülközővel történő szárítása után döntse meg fejét oldalról oldalra, hogy eltávolítsa a felesleges vizet. Használjon egy csepegtetőt 1 cra. A keveréknek az érintett fülbe helyezve, ami lehetővé teszi a felesleg kiürítését.