Természetes bőrápoló kezelések a bőrön

Citromlé

A bőrön lévő sötét foltok vagy a hyperpigmentáció meglehetősen gyakoriak, és számos okból megjelenhetnek. A bőrirritáció, a bőrkiütés vagy az akne foltok által okozott gyulladás a bőr elszíneződését okozhatja, akárcsak a terhesség vagy a fogamzásgátló tabletták. A napsugárzás évében barnás foltok képződhetnek, amelyeket általánosan az életkor foltokként ismerünk, és bizonyos gyógyszerek hyperpigmentációt is okozhatnak. Számos természetes megvilágosító kezelés a bőr számára segít csökkenteni a hyperpigmentáció megjelenését.

Hidrogén-peroxid

A citromlét már évek óta használják otthoni gyógymódként a bőr megvilágítására. A citromlé enyhe savakat tartalmaz, amelyek segítenek eltávolítani a bőr felső rétegét, olyan folyamatot, amely kiküszöböli az enyhe elszíneződést, vagy enyhíti a súlyosabbakat. A citromlé rendszeres használata azonban nagyon kiszáradhat a bőrön, ezért ügyeljen arra, hogy a használat után hidratáljon. A citromlé nem kínál azonnali eredményeket, de a sötét foltok naponta kétszer történő kezelése négy-hat héten belül eredményezhet eredményeket.

Tej

A hidrogén-peroxidot sok éven keresztül használják a bőr sötét foltainak fehérítésére. Mindazonáltal óvatosan kell használni, mivel savasabb a citromleveknél, és jobban szárítható. Segít a hámlás gyorsításában is, lehetővé téve az új, könnyebb bőr gyorsabb megjelenését. Ahhoz, hogy használhassa, tegye rá a sötét foltokra, hagyja megszáradni, akkor győződjön meg arról, hogy jól öblítse le, hogy elkerülje a bőrirritációt. Használat után a bőrfelület hidratálhatja a hidrogén-peroxid szárítási hatásait.

Krumplik

A tej tejsav segít csökkenteni a sötét bőrfoltok megjelenését. A tejsav gyengéden elősegíti a hámlasztást, eltávolítja az elhalt hámsejteket, hogy felfedje a fényes, új bőrt. A rendszeres tej azonban nagyon lassan eredményez, mivel a tejsavtartalom nem túl magas. A koncentrált formák hatékonyabbak lehetnek, és természetes élelmiszerboltokban vagy számos bőrápolási termék összetevőjeként állnak rendelkezésre.

Alma-paszta

A nyers burgonya egy másik közös otthoni gyógymód a sötét foltok számára a bőrön. Szeletelt vagy reszelt burgonyát a sötét terület felett 15 percig, naponta egyszer vagy kétszer lehet elhelyezni. Ismét ez a természetes kezelés nem fog azonnali eredményeket produkálni, de azt mondják, hogy a foltok világosabbá válnak néhány hét használat után.

A földi mandulából és tejből készült paszta segít az elmosódott sötét foltok elszíneződésében. Engedje meg, hogy a földi mandula néhány órára áztassa a tejet, majd tegye be a sötét területre a pasztát, és hagyja egy éjszakán át. Ez a kezelés azt jelenti, hogy két-három hét használat után néhány ember számára észrevehető eredményeket produkál.