Természetes enzimek az élelmiszer emésztéséhez

Papain

Az enzimek az összes élő sejtben megtalálható anyagok. Katalizátorként működnek a kémiai folyamatokban, például az anyagcserében, és részei a bomlásnak és az élet regeneratív folyamatának. A növényi ételek például olyan enzimeket tartalmaznak, amelyek szükségesek az adott növény lebontásához. Az állatok enzimeket is termelnek, hogy lebontják az általuk fogyasztott ételeket. Ezeket emésztő enzimeknek nevezik. Sajnos a feldolgozott élelmiszerek közül sok hiányzik a szükséges enzimek. Néhány embernek előnyei lehetnek a természetes enzimek étellel történő bevitelével, hogy segítsenek megemészteni az ételt.

bromelain

Papaya tartalmazza az enzim papain, amely lebontja az állati fehérjéket. Ez a legfontosabb összetevő sok húsosítóban. A papain is egyetlen kiegészítésként is megvásárolható. A Clayton Főiskolai Természetgyógyászati ​​Kézikönyve szerint emésztési zavar és gáz kezelésére, valamint az elhalt szövet feloldására és felolvasztására szolgál.

amiláz

A bromelain egy hatalmas enzim az ananászban. Lebontja a fehérjéket, és természetes gyulladáscsökkentőnek tekinthető. A Herb Guide azt is megjegyzi, hogy a pepszin hatékonyan pótolja a hasnyálmirigy elégtelenségét. A gyógynövényeket és táplálkozástudományokat az ízületi gyulladás és gyulladás kezelésére használják. Általában egyetlen kiegészítő formában találhatók.

lipáz

Az amilázt a hasnyálmirigyben állítják elő, és a szénhidrátokat lebontják. Ez a testben előállított három fő emésztőenzim egyike. Az amiláz természetes táplálékforrása magában foglalja az összes nyers gyümölcsöt és zöldséget, csírázott magokat, nyers dióféléket, teljes kiőrlésű gabonát és hüvelyeket. A kombinált enzim-kiegészítők legalábbis az emésztés során alkalmazott három fő enzimet tartalmazzák: amiláz, lipáz és proteáz.

A lipázt a hasnyálmirigy is előállítja, és zsírokat szétesik. Ez a szervezetben előállított három fő enzim közül a második. Ismét a lipáz természetes táplálékforrásai magukban foglalják az összes nyers gyümölcsöt és zöldséget, csíráztatott magokat, nyers dióféléket, teljes kiőrlésű gabonát és hüvelyeket. Mivel a főzés elpusztítja a legtöbb tápanyagot és az összes enzimet, fontos, hogy az étrendben néhány nyers gyümölcsöt és zöldséget is tartalmazzon.

A proteáz, amint azt a neve is jelzi, lebontja a fehérjéket. Ez a harmadik fő enzim a szervezetben. Ezt a hasnyálmirigy állítja elő, és természetesen minden nyers gyümölcsben és zöldségben, csíráztatott magokban, nyers diófélékben, teljes kiőrlésű gabonákban és hüvelyesekben megtalálható. Annak érdekében, hogy megfelelő tápanyagokat kapjon, beleértve az enzimeket is, az USDA legalább 3 oz-ot ajánl. A teljes kiőrlésű gabonát, valamint 2 1/2-3 csésze gyümölcsöt és 3 csésze friss zöldséget minden nap.

A laktáz egyedüli funkciója a tejcukor, a tejben előforduló természetes cukor lebontása. Ez az enzim megsemmisül a pasztőrözés folyamán, és az idősebb emberek néha megnehezítik a cukor megemésztését. Ezt laktóz intoleranciának nevezik. Azok, akik laktóz intoleránsok, kiegészítő laktázt nyújthatnak tejtermékek megemésztéséhez. A laktázt természetesen nem pasztőrözött tejtermékekben, például tejben és joghurtban találják meg. Ezek a tételek gyakran a helyi mezőgazdasági termelők piacán érhetők el.

proteáz

A laktáz