Természetes gyógynövényeket a hpv számára

Áttekintés

A HPV vagy az emberi papillomavírus elsősorban a nemi szervek szemölcsének és a kezek és lábak közös szemölcsének felelõssége mind a férfiak, mind a nõk körében. A HPV genitális fertőzés az egyik leggyakrabban szexuális úton terjedő betegség. A Nemzeti Rákkutató Intézet szerint a HPV-fertőzéseket a méhnyakrák fő okai közé sorolják, ami évente több mint 4000 amerikai nő életét veszi fel. A vírusellenes gyógyszerek és a műtét a HPV fertőzések kezelésének lehetősége, bár néhány természetes gyógynövény hatékony alternatívát jelent.

Thuja olaj

Thuja levél és gyökérolaj, amely a nyugati vörös cédrumból származik, az ájurvédikus vírusellenes szer, amelyet a nemi szerveknél használnak. A San Francisco Botanical Medicine klinikája szerint a Thuja olajban lévő vegyi anyagok stimulálják az immunrendszer egyes sejtjeit, amelyek hatékonyak a vírusok vagy a vírusfertőzött sejtek befogásának és megölésének szempontjából. A Thuja olaj általában nagyon hatásos, és könnyen irritálhatja a nemi szervek érzékeny bőrét, ezért a megfelelő hígítás fontos. Az orvosok a klinikán jelentős eredményeket mutatnak egy-két hónapos napi alkalmazás után.

Teafa olaj

A teafaolaj erős antimikrobiális hatóanyag, amelyet évszázadok óta használnak, mint helyi és belső fertőtlenítőszer. A teafaolaj bizonyítottan vírusellenes képességekkel rendelkezik, ami jó választás a HPV fertőzések helyi alkalmazásához, amint azt az “Orvosi Herbalism: A Herbal Medicine Science Principles and Practices” című közleményben említettük. A teafaolaj növeli az immunitást is, ami segíthet a Fertőzés a HPV-vel.

Ugrócsont

Az Astragalus erős immunstimuláló és vírusellenes hatású gyógynövény. A “Vitaminok, ásványok, kiegészítők és gyógynövények új enciklopédiája” szerint az Astragalus aktiválja a p-53 gént, amely stimulálja az interleukin-2 termelését, amely rákellenes képességekkel rendelkezik, és képes közvetlenül megsemmisíteni a HPV-t. Az Astragalus kapszula formájában orálisan is antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik.

Goldenseal

A Goldenseal gyökerét hagyományosan antiszeptikus, tiszta sebek és bőrkárosodások gyógyítására használják. Az idő múlásával a Goldenseal vírusellenes tulajdonságainak köszönhetően nagyra értékelhetővé vált, ami hatékonyabbá teszi a HPV fertőzések elleni küzdelmet. A Goldenseal szájon át kapszula formájában, vagy közvetlenül alkalmazható a genitális szemölcsökre, mint tinktúra. A Goldenseal-t gyakran más gyógynövényekkel együtt használják, mert úgy tűnik, hogy fokozza képességeiket.

A fokhagymát már évezredek óta ízes és gyógyászati ​​célokra fogyasztják, és a Hippokratész még hatékony gyógymódként is megjegyezte. A modern biokémia során kiderült, hogy a fokhagyma erős antimikrobiális képességei a vegyi anyag, az allicin Számos kórokozót ölhet meg, beleértve a vírusokat is. A nyers, zúzott fokhagymát közvetlenül a genitális szemölcsökre lehet alkalmazni, vagy kevésbé hatékonyan finomított fokhagyma kapszulát lehet szájon át bevenni, ami a HPV-t a véráramból támadja meg.

Fokhagyma