Természetes húgyhólyaggátló szerek

A húgyhólyagok által okozott húgyhólyag-inkontinencia hirtelen és figyelmeztetés nélkül sztrájkolhat, ami súlyos zavart és kellemetlenséget okoz a szenvedő számára. Egy normális húgyhólyagnál az izom csak a vizelés után kötődik meg. Az instabil húgyhólyag azonban véletlenszerű időkben is összehúzódhat, sürgető sürgősséget és szivárgást okozva, jelentette a University of Texas Southwest Medical Center. A húgyhólyaggörcsök a 65 évesnél idősebb nőknél a vizeletinkontinencia egyik legfőbb okát jelentik. Bár orvosra van szüksége, hogy kizárja az undorító körülményeket, a természetes húgyhólyagokkal és megközelítésekkel kívánja kezelni a húgyhólyag-görcsöket.

A Wellsphere.com szerint ez az ásvány hasznos az izom egészségi állapotára, és úgy tűnik, enyhíti a hólyag spasticitását. A vizeletürítést okozó izmok erősítésével a magnézium megakadályozhatja a véletlenszerű összehúzódásokat és a szivárgás kialakulását. Ezenkívül a Wellsphere.com beszámol arról, hogy a magnézium felszívása éjszaka lefekvés előtt csökkentheti az alvás során az inkontinencia előfordulását. Bár a kutatás eredménye pozitív eredménnyel járt a magnézium húgyhólyag-görcsökkel, nem tekinthető orvosi kezelésnek ennek a feltételnek.

A szakértők szerint ez az ayurvédikus gyógynövény a vizeletinkontinencia egyik leggyakrabban használt természetes gyógymódja. A Total Health Magazine szerint a crataeva javítja a húgyhólyag erejét és tónusát, csökkenti a húgyúti sürgősséget és gyakoriságot. Továbbá javítja a vizelet áramlását, ami még jobban hozzájárul a hólyag ürítéséhez. Ha a húgyhólyag hatékonyan kiürül, a véletlenszerű időkben kevésbé valószínű a vizeletürítés. A Mayo Clinic megjegyzi, hogy további kutatásokra van szükség a crataeva hatásának meghatározására a vizelet inkontinencia kezelésében.

A hernyó, más néven equisetum, szintén népszerű gyógyhatású húgyhólyag és húgyúti inkontinencia, a Mayo Clinic megjegyzi. A csuklópánt szilícium-dioxidot tartalmaz, amely segít fenntartani a kollagént és húgycsőbe húzódik, és csökkenti az izomgörcsöket. A görcsoldó hatása miatt ez a gyógynövény hasznos a húgyúti szivárgás és az akaratlan izomösszehúzódások csökkentésében. Bár a Mayo Klinika azt írja elő, hogy az alternatív gyógymódok, mint pl. A lovaglás nem tekinthetők a vizelet inkontinencia gyógyítására, hozzáteszi, hogy ezek a gyógyszerek bizonyos mértékű megkönnyebbülést eredményezhetnek.

Egy másik természetes gyógymód a hólyag működésének javítására a kegel gyakorlatok alkalmazása. A Medline Plus szerint ezek a gyakorlatok erősítik a kismedencei izmokat, ami viszont javítja a húgycső záróizmájának erejét. Ezeket a gyakorlatokat önállóan vagy hüvelykúp segítségével lehet elvégezni, amely súlyozott eszköz, amely a hüvelybe kerül. A kúp súlya a hüvelyizmokat önkéntelenül összehúzza annak érdekében, hogy a helyén tartsa. Ezek a összehúzódások, ha 15 percig tartanak egyszerre naponta kétszer, jelentősen javíthatják a húgyhólyag működését 4-6 héten belül, a Medline Plus jelentések. Ha nem biztos benne, hogy megfelelően végzi-e a Kegel gyakorlatokat, vagy ha az inkontinencia továbbra is fennáll, forduljon orvosához.

Magnézium

Crataeva

Lófarok

Kegel gyakorlatok