Természetes módon csökkenti a hüvely szárazságát

Fekete poloska

Hüvelyi szárazság a hüvelyen belüli természetes kenés hiányából ered. Általában az alacsony ösztrogénszint a testben mutatkozik meg. Az ösztrogén a hormon felelős a hüvely egészségének fenntartásáért, beleértve annak kenését és rugalmasságát. Ez a hormonális hiány számos okból eredhet, beleértve a szülést, a szoptatást, a menopauza vagy a periomenopauzát, vagy a dohányzás. Ez a probléma természetesen számos módon kezelhető.

E-vitamin olaj

A fekete cohosh egy olyan növény, amely gyakran kapcsolódik a menopauza és annak tüneteihez, beleértve a hüvelyi szárazságot. Az orvosi vizsgálatokban kimutatták, hogy hatékonyan kezelik ezeket a tüneteket, és a Maryland Egyetem Orvostudományi Egyeteme szerint az Amerikai Kollégium Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Kollégiumában ezeket a tüneteket kezelik. A fekete cohosh önmagában is készíthető: naponta 40 mg-ot 80 mg szárított gyógynövényhez. Tinktúrát is készíthet napi háromszor 2mL – 4mL adagban. Keverje össze a tinktúrát vízzel vagy teával.

Igyon sok vizet

Az E-vitamin olajat az egyik legjobb természetes módszernek tartja, hogy növelje a kenést és megszüntesse a szárazságot a hüvelyben. Ezt a kagylót közvetlenül a hüvelybe helyezzük, és segíthet helyreállítani a hüvelyben való megfelelő működést, valamint helyreállítani a vékony hüvelyi szöveteket. Az E-vitamin-kúpok sok helyen megvásárolhatók, ahol női termékek kerülnek értékesítésre. Nincs szükség receptre.

Kerülendő termékek

A nyálkahártyák a szervezet hidratálásán alapulnak, hogy egészségesek és nedvesek maradjanak. Az ivóvíz segít ennek elérésében, de más népszerű italok – például szénsavas italok, amelyek koffeint és alkoholtartalmú italokat tartalmaznak – negatív hatással lehetnek a szervezet hidratálására. A WomenToWomen.com szerint a menopauzás vagy a periomenopausális nők küzdenek az alkohol és a koffein testének tisztításában, ami szintén összetévesztheti a hüvelyi szárazság problémáit. Az Active.com nyolc 8 oz-os adagot ajánl. Napi pohár vizet.

A Mayo Clinic tanácsot ad a hüvelyi szárazságban szenvedőknek, hogy bizonyos termékeket óvatosnak találjanak, amelyek a hüvelyi szárazságot okozhatják vagy súlyosbíthatják. Bizonyos esetekben az adott termék a szárazságot okozhatja. Tartsa távol az ecetet, a joghurtot vagy más, a hüvely tisztítására használt douches-t, ez el tudja távolítani a természetes kenést. A szárazság elleni küzdelem mellett tartsa távol a kézfestékeket, a szappanokat és a buborékos fürdőket is a vaginájától.