Természetes módon vékony nyálkahártyára

Vizet inni

Testünk folyamatosan nyálkahártyát termel. Normális esetben észrevétlen marad, amíg túlságosan vagy vastagabbá válik. A hideg vagy az influenza okozhatja, hogy a nyálka sűrűsödik, és így dehidratálható. Számos otthoni kezelés is hatékony, de ha a megvastagodó nyálkafej közvetlenül a fejsérülés után jelenik meg, beszéljen orvosával, hogy kizárja a súlyos feltételeket.

Illóolajok

Fájdalom, megfázás, influenza és szénanátha csak néhány olyan körülmény, amely vastag nyálkahártyát okozhat. Ha nem hígítják, fül- és szinuszfertőzésekhez vezethetnek. A Medline Plus szerint a legegyszerűbb módja a nyálkahártya vékonyítására, és kevésbé ragadósabbá tételére sok folyadékot kell itatni. Dr. Hoffman azt javasolja, hogy naponta tíz 8 uncia pohár fogyasztása alkoholtartalmú, nem koffeinizált folyadékok, például víz. A vizelet kimenetének nagyon világosnak kell lennie, ha nem, akkor nem elégetsz.

gyógynövények

A borsmenta, az eukaliptusz, a rozmaring és a teafa illóolajok segítenek a vékony nyálkahártya és a tiszta sínvezetékek áthaladásában. Ezeket az olajokat belélegezheti néhány cseppet egy tiszta ruhával és belélegezve. Több cseppet is felvehet a forró vízbe, vagy megszórhatja néhányat a zuhanyzó falán, hogy illatos gőzt hozzon létre, amit belélegezhet. Ezenkívül a borsmenta jó expectorantot eredményez, mivel segít a hasadék feloldásában és a köhögés csökkentésében, a University of Maryland Medical Center szerint.

Az itató borsmenta tea hatékonyan vékonyítja a nyálkahártyát, különösen ha forró, és belélegzik az illatot is. A gyógynövényes Michael Tierra a “The Way of Herbs” szerint a gyógynövények, mint a fekete bors, a pirospaprika, a fahéj, a zsálya és a gyömbér segíti a vékonyodást és a nyálkahártyákat, valamint a zsúfoltságot. Azt javasolja, hogy egyenlő részek por keverékét őrölt fekete bors, őrölt gyömbér és földi ánizs készítésével javasoljuk. Ebből a porból egy teáskanál keverhet mézbe, és étkezés előtt fogyaszthatja. Az emésztést segíti elő. Emellett inni teákat készítenek zsálya vagy gyömbér és fahéj kombinációjával, és egy csipetnyi frissen őrölt fekete borsot adnak hozzá, hogy hatékonyabbá tegyék.