Vörös tengeri algás tények

Áttekintés

Étkezzen egy hagyományos kínai vagy vietnami étteremben, és valószínűleg vörös tengeri algát találsz néhány finom ételben a menüeden. Élvezze a desszert jó régi amerikai fagylaltot, és ott van vörös tengeri algák kivonat is. A Marylandi Egyetem Kémiai és Élettudományi Egyetemének tudósai több mint 4000 fajta vörös tengeri algát vagy Rhodophyta-t azonosítanak. A fotoszintetikus vörös pigment, a phycoerythrin, lehetővé teszi számukra, hogy olyan mélyvizekben fejlõdjenek, ahol a napfény kevés.

Élelmiszer

A Kelp, egy szám vagy piros és barna, leveles tengeri algák közös neve több évezredes évek óta ősszel, amit Nori néven neveznek. A cajuncruiser.com táplálkozási szakemberei a vörös tengeri algákat modern szuperfoodként hívják, és idézik egy hagyományos kínai orvosszakértőt, aki a 600-as években írta: “a leginkább tiszteletre méltó vendégnek illik, még a király számára is.” A japán óceáni mezõgazdasági termelõk az elmúlt 300 évben tökéletesítik a nori termesztést. A finomság zöldségleves, népszerű saláta, ecettel pácolt, Maine-i bennszülöttek az Egyesült Államokban egyfajta vörös tengeri algát termesznek, amely az ír mohának nevezik a tenger alatti árapályoktól . A Marylandi Egyetem kutatói arról számoltak be, hogy a korai maine-i telepesek felfedezték, hogy az ír mohaot tejjel főzve, megfelelő ízekkel és cukorral ízletes jellied desszertet készítettek. A francia gasztronómiai művészek ezt a folyamatot “blanc mange” konyhájaként alkalmazzák: A tejfehérje és az alga poliszacharidok kombinációja karragenánt, közös sűrítőszert termel, a modern felhasználási területek közé tartozik a fagylalt, tejszínhabbal, csokoládé tej, vastag gyümölcsszirupok és sok más Gyógyszergélek, krémek és fogkrémek szintén előnyösek a karragénből.

Gyógyszer

A MedlinePlus orvosi kutatói, egy 2010. júliusi jelentésében, leírják a hagyományos, ázsiai orvosi erények tudományos vizsgálatát a különböző vörös tengeri algák fajaira vonatkozóan. A hagyományos orvosok elősegítik az antibakteriális és gombaellenes hatásokat, a véralvadásgátló szereket vagy a vér elvékonyodását, az akciókat és az antioxidáns értékeket. Ezeket a lépéseket a vizsgálati csöves vizsgálatokban és bizonyos laboratóriumi állatokban változó, néha csak enyhe mértékben észlelték, de az embereken végzett ellenőrzött vizsgálatok szinte teljesen hiányoznak. Egyes rákellenes hatások laboratóriumi vizsgálatokban is megfigyelhetők, de emberekben is meg nem erősödnek. A vörös algák változó, néha nagy mennyiségű jódot tartalmaznak, ami hagyományosan gátló kezelést váltott ki, pajzsmirigy állapotot, amely jódhiány miatt ismert. A vörös tengeri algák hagyományos gyógyászati ​​felhasználása a “tisztázatlan tudományos bizonyíték a felhasználásnak” minősül. Bizonyos felhasználások ismertek veszélyesek. Az algák jódtartalma nagyon változó, a túladagolás lehetséges, és a kialakult pajzsmirigyterápia beavatkozása valószínűsíthető. A rák kezelése nem bizonyított hagyományos gyógymódokkal kiszámíthatatlan és potenciálisan életveszélyes. Ne próbálja meg használni a vörös tengeri algák jogorvoslati lehetőségeit bármilyen állapot nélkül anélkül, hogy gondosan konzultálna kezelőorvosával.

toxicitás

Élvezze a vörös tengeri algák kulináris művészi és gyakorlati alkalmazását félelem nélkül. Egy általános félreértés az, hogy a halálos “vörös árfolyamok”, amelyek időnként áttörnek az öblökön és tengereken, megölve a tengeri életet és a haldokló halászokat és fürdőket, ezeket a hasznos tengeri moszat okozza. Az Egyesült Államok Betegségek Ellenőrzési Központja (CDC) a víztükröket magyarázza a tengeri populáció számára. A vörös árat ritka és robbanásszerű növekedés vagy virágzás okozza egy egysejtű tengeri szervezetnek, amelyet dinoflagellátnak neveznek, és amely a vizet pirosra fordítja, és hatalmas toxinokat bocsát a levegőbe és a vízbe. Nem vörös tengeri algák, a CDC kimutatta a trichloroethylene nyomát, ami ipari oxidálószerekben használt iparilag használt toxikus vegyi anyag, amely bizonyos rhodophyta fajokból felszabadult a levegőbe és szubtrópusi óceáni vízbe. Azonban az összegek meglehetősen kicsiek, és a CDC tudósai nem észleltek semmilyen káros hatásokat, amelyek ennek a kibocsátásnak tulajdoníthatók, és nem adtak erre figyelmeztetést.